Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Працівника Одеського РТЦК затримали на хабарі

Працівника районного Територіального центра комплектування та соціальної підтримки в Одесі затримали під час отримання хабаря. Офіційно правоохоронці ще не повідомляли про цей випадок, однак в Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України підтвердили факт затримання журналістам «Центру публічних розслідувань».  

Причиною звернення журналістів до правоохоронців за коментарем стала розповсюджена в інтернеті інформація. Так, повідомляють у «ЦПР», 11 червня блогерка Ірина Гриб написала, посилаючись на власні джерела, що в Одесі працівники управління стратегічних розслідувань затримали співробітників ТЦК, які займалися вимаганням хабарів.

Блогерка стверджувала, що схема була такою: людину хапали, вимагали гроші, а потім давали порожні повістки, щоб люди їх заповнювали й просто змінювали числа. Вартість таких «послуг» нібито складала 1 тисячу умовних одиниць за повістки й 10 тисяч за те, щоб відпустили. Пізніше у своєму телеграм-каналі блогерка написала, що вказані працівники ТЦК вже були причетними до скандалу із затриманням чоловіка, якого силоміць запхали в автобус. Однак тоді в ТЦК виправдовували свої дії тим, що чоловік начебто був дезертиром. 

Журналісти звернулися за коментарями в  Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України. Їм відповіли, що «інформація викладена пані Іриною відповідає дійсності лише в тому, що затримали працівника РТЦК під час отримання неправомірної вигоди».

В «ЦПР» також додали, що 12 червня помічник громадської організації «Комітет по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією» Ігор Меркулов написав в соцмережах, нібито 11 червня в Київському РТЦК Одеси було взято на хабарі співробітника ТЦК, який займався вимаганням та підробкою документів.

Фото: facebook-сторінка Ігоря Меркулова

«Молодший сержант М., уродженець Одеси «служив» під керівництвом свого начальника полковника О., займаючись викраденням людей та рекетом. Попався на черговому здирстві в розмірі 2000$ і був затриманий при отриманні. Йому світить від 8 до 12 років», – написав Меркулов у фейсбуці та виклав фото. 

Зараз начальником Київського РТЦК є Ігор Орещук, зазначають в «ЦПР». 

Читайте також:  Труханов з Берліна підключиться онлайн на судове засідання у справі «Краяну» 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір