Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині громада замовила реконструкцію очисних споруд за 20 мільйонів

Катеринівська сільська рада Кіровоградської області 31 травня уклала угоду з ТОВ Підприємство «Арталекс» щодо реконструкції очисних споруд вартістю 20,6 млн грн.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з інформацією, що оприлюднена в системі Prozorro, підрядник має до 31 грудня 2025 року провести реконструкцію очисних споруд господарсько-побутових стоків у Катеринівці.

Проєкт реалізується коштом Європейського інвестиційного банку, який надає 17 млн грн та місцевого бюджету у сумі 3,4 млн грн.

Про реконструкцію стало відомо у липні 2023 року, коли Кабмін прийняв розпорядження про виділення громаді коштів ЄІБ.

«Очисні споруди громади побудовані в 1969 році, технічно та морально застарілі. Окрім регулювання рівня стоків, очистка майже не проводилася. Крім того, неодноразово отримували повідомлення від контролюючих установ про незадовільний стан очисних споруд», — повідомляла сільрада минулоріч.

Новий проєкт передбачає облаштування очисних споруд закритого типу. Господарсько-побутові стоки проходитимуть декілька етапів очистки й надходитимуть у вигляді очищеної води у річку Грузька.

В додатках до договору вказано, що аудитори, призначені Європейським інвестиційним банком, мають право перевіряти усю документацію підрядника щодо проєкту.

Закупівлю провели з другої спроби й за процедурою відкритих торгів з особливостями. Вона скорочує термін закупівлі та дозволяє брати участь навіть одному учаснику. До слова, першу закупівлю скасували після того, як Аудитслужба надіслала низку запитань щодо деталей тендерних вимог, проте замовник скасував її.

Єдиним претендентом до участі в обох оголошених закупівлях було ТОВ Підприємство «Арталекс». За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, фірма записана на Ольгу Сипливець (81,29% корпоративних прав) та Олександра Олександровича Сипливця (18,71%), який її очолює.

За період участі в публічних закупівлях фірма отримала угод на понад 130 млн грн.

Поряд із цим, у Реєстрі судових рішень є згадка про те, що вказане підприємство фігурувало у кримінальному провадженні №12017120020012960, розпочатого слідчими поліції області від 20.11.2017 за фактами привласнення коштів та службового підроблення. За версією слідства, у 2017 році під час реконструкції очисних споруд у Долинській на замовлення департаменту капбудівництва Кіровоградської ОДА, фірма присвоїла майже 2 млн грн бюджетних коштів. Обвинуваченим тоді був попередній директор «Арталексу» Олександр Семенович Сипливець, але у 2020 році суд закрив справу у зв’язку з його смертю.

Крім того, поліція розпочала кримінальне провадження щодо тендера на ремонт будівлі Кіровоградської облради, який отримав «Арталекс».

Читайте також: На Кіровоградщині судитимуть підприємця. Підозрюють, що привласнив на ремонті школи 100 тисяч 

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір