Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині міськрада уклала договір за 630 тисяч з підприємцем, засудженим за привласнення коштів

Прокуратура звернулась до суду з вимогою розірвати договір підряду між підприємцем та Баштанською міською радою на Миколаївщині. Прокурори встановили, що підприємець має судимість, яка забороняє йому виконувати бюджетні замовлення. 

Як повідомляє Миколаївська обласна прокуратура, підприємець, який отримав підряд з ремонту укриття, має судимість. У вересні 2023 року Первомайський райсуд на Миколаївщині визнав його винним у привласненні чужого майна та підробленні документів. Підприємцю присудили позбавлення волі з іспитовим строком, а також вироком суду заборонили виконувати державні замовлення й використовувати бюджетні кошти. 

Проте вже у листопаді 2023-го, коли вирок набрав чинності, цей підприємець в системі електронних закупівель подався на тендер, який оголосив Відділ освіти, молоді та спорту Баштанської міської ради. В результаті з підприємцем уклали договір на облаштування укриття у дитсадку. Та він, як встановила прокуратура, приховав свій судовий вирок. 

Пізніше підприємцю перевели з місцевого бюджету 630 тисяч гривень за виконання робіт. Прокуратура, виявивши судимість підрядника, звернулась до суду з вимогою розірвати договір та повернути переведені кошти до бюджету міста.

Читайте також: 15-мільйонний тендер з ремонту укриття на Одещині дістався двохмісячній фірмі

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір