Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонець постачає оборонні споруди як ТОВ та працює з бюджетом як ФОП

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації уклав угоду без проведення конкурентної процедури закупівлі із ТОВ «Базіс Буд» на постачання геотекстилю на суму майже 8,3 мільйона гривень. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір». ТОВ зареєстрували у квітні 2024 року і це його перша та єдина закупівля за бюджетні кошти. Тоді як засновник і директор цього ТОВ працює за бюджетні кошти на Херсонщині, як ФОП.

Йдеться про закупівлю на майже 8,3 мільйона гривень, яку без тендеру відповідно до рішення Ради оборони Херсонської області отримало ТОВ «Базіс Буд».

Зареєстровано підприємство 25 квітня 2024 року. Єдиним засновником та уповноваженою особою підприємства є Романюк Андрій Семенович.

Водночас ФОП Романюк Андрій Семенович, зареєстрований 25.10.2023 року, активно співпрацює з іншими установами на Херсонщині за бюджетні кошти. Працював він як ФОП і раніше, але припиняв діяльність та поновив її у жовтні 2023 року.

Так, у 2023 році ФОП Романюк Андрій Семенович отримав бюджетних підрядів  на 1 857 182 грн, а у 2024-му — на 5 748 340 грн. Щойно зареєструвавшись в якості підприємця, Андрій Романюк одразу отримав підряди у 2023 році від Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та від Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації. А вже у 2024 році до замовників Андрія Романюка долучилась і херсонська Нацполіція.

Як ФОП Романюк А.С. є платником єдиного податку другої групи оподаткування. Це означає, що його річний ліміт обороту становить до 834 розмірів мінімальної заробітної плати – у 2024 році це 5 921 400 грн. Свій річний ліміт на 2024-й рік Романюк як ФОП вже майже використав: його обсяги у 2024-му за угодами вже становлять понад 5,7 млн грн. Скоріш за все, це і стало причиною реєстрації ще й юридичної особи, яка може взяти додаткові підряди.

Читайте також: Габіони та сітки військового призначення на Херсонщині постачатиме новонароджений підприємець

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір