Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Оборонні блоки на Херсонщину постачатиме підприємство родини екскерівника «Укроборонпрому»

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації уклав угоду з ТОВ «Планета РС» на постачання 1673 фундаментальних блоків на загальну суму понад 3,7 мільйона гривень. Підприємство належить родині екскерівника «Укроборонпрому» Романа Романова. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Відповідно до рішення Ради оборони Херсонської області та Закону України «Про публічні закупівлі», закупівлю здійснили без тендерної процедури. 

Відповідно до угоди, укладеної 7 червня 2024 року та оприлюдненої 14 червня, один фундаментальний блок коштує 1875 гривень. 

ТОВ «Планета РС» зареєстроване в Херсоні, має досвід роботи понад 17 років. 

Однією з засновниць та кінцевих бенефіціарних власниць підприємства із 50%-ю часткою є Романова Людмила Миколаївна — дружина Романа Романова, колишнього керівника «Укроборонпрому» (2014 — 2018 рр.).

Загалом підприємство у 2024 році отримало три замовлення за кошти бюджету – і всі три у Херсоні — на загальну суму 4 423 819 грн.

Варто зазначити, що родина Романова вже отримувала замовлення в Херсоні, що привертало увагу журналістів: у листопаді 2023 року херсонське управління освіти придбало у ТОВ «Автопланета Плюс» позашляховик вартістю понад 1 мільйон гривень. Про це писав «Антикорупційний вимір». Ця ж компанія нещодавно отримала від Херсонської МВА пільгу на сплату земельного податку, як і низка інших компаній на території Херсона.

Наразі Роман Романов — один з інвесторів будівельного заводу у США: разом із партнерами виробляє бруківку у США. У планах – створення великого індустріального парку. Раніше Романов був дилером корпорації «Богдан».

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір