Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Огляд за тиждень

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Укриття за 11 мільйонів. У Кропивницькому управління капбудівництва замовило ТОВ «Кронос-Лідер» облаштування укриття в ліцеї. Вартість робіт – 11 млн грн. Та укриття школярі побачать не раніше 2025 року, адже саме на кінець наступного року заплановано завершення робіт. Цікаво, що очільник управління раніше працював на підприємстві-підряднику.

Корупційні спортмайданчики. Перед останніми місцевими виборами тодішня влада розпочала будівництво амбулаторій та спортмайданчиків з штучним покриттям. Це була така собі передвиборча фішка. Об’єкти будували всюди й значними темпами. Вже тоді журналісти-розслідувачі звертали увагу на непрозорі тендери та завищені ціни, а також монопольне становище деяких виробників штучного покриття для майданчиків. Нині ці застереження все частіше проявляються у пресрелізах правоохоронців про кримінальні провадження за тендерами того періоду. Так і на Кіровоградщині судитимуть керівника підрядної організації, який виконував облаштування спортивного майданчика з міні-футбольним полем на території Олександрійського району. За версією слідства, він завищив кошториси.

Розкрадання на генераторах. В суді розглянуть справу директора підприємства з Кіровоградщини. За версією слідства, генератори, які надійшли до закладів освіти, не відповідали технічним характеристикам, які підприємець заявляв у договорі. Втім оплату він отримав як за раніше домовлені. Втрати для бюджету склали 800 тис грн.

Суд над поліцейським. На Кіровоградщині судитимуть поліцейського, якого звинувачують в отриманні хабаря за закриття кримінального провадження щодо крадіжки. Його затримали у квітні цього року під час передачі йому 120 тисячі гривень. Слідчі вважають це було оплатою за те, щоб правоохоронець «зам’яв» справу фігуранта кримінального провадження.  

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір