Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На кордоні затримали 4 автобуси з ухилянтами: ДБР вважає причетним поліцейського

На Одещині затримали чотири автобуси з військовозобов’язаними чоловіками, які хотіли виїхати за кордон. До незаконної схеми ДБР вважає причетними мешканця області та правоохоронця. 

Як повідомляє ДБР, житель Одещини у травні 2024 року вирішив підзаробити на ухилянтах. Зокрема через соцмережі він знайшов чоловіків призовного віку, які хотіли виїхати за кордон. Таких виявилось близько 100 людей. Вони прямували до кордону з так званим Придністров’ям мікроавтобусами. 

Незаконний виїзд за кордон обходився ухилянтам від 5 до 18,5 тисячі доларів з людини, залежно від фінансових можливостей. Тільки на цій партії ухилянтів розраховував заробити близько мільйона доларів.

Слідство встановило, що допомагав з виїздом правоохоронець — консультував водіїв, як об’їхати блокпости. Військовозобов’язаних вивозили до держкордону, який вони надалі перетинали пішки.

У червні правоохоронці зупинили на кордоні чотири мікроавтобуси, всередині яких перебували 47 чоловіків. Як встановили слідчі ДБР, інші 53 військовозобов’язаних не встигли дістатись точки збору.

Організатора схеми і поліцейського затримали й повідомили про підозри у незаконному переправленню людей через кордон. Їм обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на 60 діб з можливістю виходу під заставу. Розмір застави для організатора — 13,6 мільйона гривень, правоохоронця — 3 мільйона гривень.

ДБР повідомляє, що військовозобов’язані, яких затримали в автобусах, наразі отримали протоколи та доставлені до військкоматів. Їхній вік переважає 25 років. 

Фото: Одеська обласна прокуратура

Читайте також: До Молдови через лісосмугу за 5 тисяч доларів: Одесита взяли під варту за підозрою в переправленні ухилянтів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] На Одещині затримали чотири автобуси з військовозобов’язаними чоловіками, які хотіли виїхати за кордон. До незаконної схеми ДБР вважає причетними мешканця області та правоохоронця.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір