Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На гроші з українського бюджету щось не матюкався. В Одесі улюбленець чиновників облаяв ветерана: що відомо

Улюбленець чиновників, який лише минулого року отримав підрядів за кошти бюджету на суму у понад 150 мільйонів гривень, власник фірми, яка неодноразово привертала увагу журналістів завищеними цінами в кошторисах, любитель фотографуватися на тлі московського кремля Вадим Шевеленко обматюкав лікаря-ветеринара Олексія Притулу, ветерана, який втратив ноги на війні. А після цього лицемірно «вибачився» під відеозапис, заявивши, що не бачив протезів. Поліція відкрила справу щодо дрібного хуліганства. «Антикорупційний вимір» розповідає, що відомо про інцидент наразі. 

3 липня, в одеській ветеринарній клініці власник компанії, причетної до розпилу мільярда гривень на реконструкції водогону в Миколаєві (і не тільки) зайшов на прийом до ветеринара Олександра Притули, колишнього військового, зі своїм пуделем. 

Відео цього візиту опублікував на своїй сторінці в інстаграм сам лікар. На відео видно, як у кабінет з собакою зайшов чоловік та почав спілкуватися з ветеринаром. Він попросив лікаря встати та оглянути пуделя. Коли ветеринар пояснив, що не може і показав клієнту протези на обох ногах (на відео видно, що НЕ побачити протези буквально неможливо), той почав поводитися неадекватно, обматюкав лікаря і пішов геть. 

Зауважимо, що Олександр Притула воював у лавах ЗСУ з літа 2022 року. Він отримав важке поранення, яке призвело до ампутації  обох ніг. Сталося це  під час наступу на Лиман 30 вересня 22 року.

«Я прошу вас активно поширювати це відео. Ним можна буде ілюструвати пости про підводні камені на шляху до повернення ветеранів з інвалідністю до роботи і звичайного життя. Зі мною це, ну прям, одиночний випадок. Поки що. Але я чудово розумію, що подібної наволочі навкруги тьма. Я розумію, що юридично притягнути до відповідальності цю «людину» вкрай малоймовірно. Бо, нагадую, бути уй***ом в нашій країні не протизаконно. Та нехай стане відомим. Я вже знаю його ім’я та все інше», – написав у своїй публікації Олександр Притула.

Дуже швидко співзасновник  «Демократичної сокири» Віктор Трегубов опублікував у фейсбуці пост про те, що «чорноротого» відвідувача ветклініки ідентифіковано. Його впізнали, як  учасника скандалу з завищенням цін на ремонті водогону в Миколаєві Вадим Шевеленко. 

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення Шевеленко обіймав посаду радника віцепрем’єр-міністерки з питань європейської інтеграції Ольги Стефанішиної.

Як повідомляє Nikcenter, Вадим Шевеленко — керівник та співзасновник «Одесаспеценерго». Він є учасником скандалу з завищенням цін на ремонті водогону в Миколаєві. Журналісти Nikcenter у своєму розслідуванні з’ясували, що для учасників торгів, які пропонували «надто низьку» ціну за ремонт водогону, встановили обмеження. 

Мова про випадок, коли Миколаївська ОВА провела аукціони на 12 закупівлях реконструкції водогону у Миколаєві загальною вартістю понад мільярд гривень.

За даними аналітичної платформи YouControl, фірм у Вадима Шевеленка декілька. 

Але активним освоювачем підрядів за бюджетний кошт є лише «Одесаспеценерго». Лише у 2023 році фірма уклала угод коштом бюджету на понад 150 мільйонів гривень. 

Лише Департаментом містобудування, архітектури. капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА з фірмою особи, що облаяла ветерана укладено угод на понад 328,6 мільйона гривень. 

Видання «Наші гроші» згадує фірму Шевеленка в матеріалі «Мільярдний розпил по вертикалі Кіма». В кошторисах фірм значно завищені ціни на будматеріали, з’ясували журналісти.  

Зазначимо, що боротьба навколо результатів скандальних 12 тендерів з реконструкції магістрального водогону у Миколаєві вартістю понад мільярд гривень триває. Адже Господарський суд Миколаївської області розглядає позови прокуратури про розірвання трьох найбільших договорів та повернення до бюджету близько 70 мільйонів, сплачених торік. 

Як повідомило пізніше «Суспільне», у мережу виклали відео розмови Вадима Шевеленка з Олексієм Притулою. Улюбленець чиновників попросив вибачення за свою поведінку та заявив, що йому здалось, ніби ветлікар «якось не так розмовляє». Протезів, за його словами, він не помітив, що суперечить запису відео з кабінету. Саме ж вибачення виглядає максимально лицемірно. Зауважимо, що Олексієм Притулою ці вибачення не прийняті. 

Поліція повідомила, що кваліфікувала поведінку Вадима Шевеленка як дрібне хуліганство та притягатиме його до відповідальності. 

«Правоохоронці приїхали за вказаною адресою, де 43-річний потерпілий звернувся із заявою щодо притягнення до відповідальності відвідувача клініки. Вжитими заходами правоохоронці встановили правопорушника та місце його проживання. Ним виявився 38-річний містянин. Поліцейські склали відносно нього адміністративний протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Свою провину він визнав та нині вже вибачився перед потерпілим», – йдеться в повідомленні правоохоронців.  

Наразі сторінки в соцмережах Вадим Шевеленко позакривав. Однак користувачі соцмереж звідти встигла скопіювати фото цієї особи на тлі московського кремля.

Читайте також: «Старлінки» для окупантів подешевшали: хто постачає супутниковий інтернет ворожим військам

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір