Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі за видачу фальшивих діагнозів затримали працівників психіатричної лікарні

В Одесі завідувачу відділення та ординатору психіатричної лікарні повідомили про підозри у вимаганні та отриманні хабаря. Слідчі вважають, що лікарі за гроші видавали фальшиві довідки з діагнозом чоловікам, які хотіли уникнути призову. 

Як повідомляє Поліція Одещини, завідувач відділення Одеської психіатричної лікарні та його батько, який працює у тому ж відділенні ординатором, заробляли на військовозобов’язаних. Зокрема лікарі нібито видавали чоловікам, які хотіли ухилитись від мобілізації, довідки про наявні у них психічні захворювання. 

Лікарські висновки з фальшивими діагнозами дозволяли уникнути призову на військову службу. Окрім цього, «клієнти» отримували виписки про стаціонарне лікування в закладі, які могли пред’явити при перевірці працівникам військкомату. Ці послуги військовозобов’язаним обходились у 165 тисяч гривень. 

На початку липня правоохоронці викрили одну з таких схем, коли, зокрема, 28-річний чоловік в кабінеті завідувача відділення отримав підписану довідку. У ній йшлося про те, що чоловік уже два тижні перебуває на стаціонарному лікуванні у психіатричній лікарні. За цю довідку у кабінеті він передав лікарям 1000 доларів, стверджує слідство. 

Решту суми військовозобов’язаний мав сплатити після отримання висновку з психічним діагнозом. Та цього не сталось, адже після передачі ординатору та завідувачу 1000 доларів хабаря, обох лікарів затримали. Під час затримання у працівників лікарні вилучили  майже 49 тисяч доларів, 500 тисяч гривень, понад 1100 євро та декілька фунтів, законність яких встановлюватимуть.

І батьку і сину повідомили про підозри у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Їх відсторонили від посад, й відправили під варту з можливістю виходу під заставу у розмірі 241 920 гривень. Чоловіки сплатили цю суму.

Фото: Поліція Одещини

Читайте також: Голова ВЛК та лікар на Одещині виготовляли фальшиві діагнози для ухилянтів, — поліція

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір