Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Уникли конкурсу і зависли ціни: Поліція розслідує змову чиновників з підрядником на Одещині

Правоохоронці підозрюють трьох посадовців Відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Окнянської селищної ради Подільського району у злочинній змові з директором фірми-підрядника. На думку правоохоронців, чиновники без застосування процедури відкритих торгів уклали прямі договори з підрядником зі значно завищеними сумами очікуваної вартості предмета закупівлі.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір», посилаючись на дані судового реєстру. Так, з судової ухвали випливає, що у вересні минулого року посадовців уклали договір на суму 3 175 658,22 гривні. Вочевидь, мова йде про закупівлю Відділу освіти, молоді та спорту, культури та туризму Окнянської селищної ради. Підрядником у цій закупівлі виступає ТОВ «Котовський асфальтобетонний завод», який вже раніше привертав увагу редакції.   

Цей підрядник вже фігурує у справі про привласнення бюджетних коштів та у справі про службову недбалість. В першому випадку гроші, на думку слідчих, розікрали на будівництві сільської амбулаторії. В другому випадку при проведенні ревізії аудитори виявили завищену ціну. 

Що стосується нового розслідування, на цей раз, на думку слідства, є підстави вважати, що чиновники, діючи спільно з підрядником, вчиняють дії направлені на незаконне привласнення грошових коштів місцевого бюджету. Роблять вони це шляхом укладення договорів на будівельні та ремонтні роботи, з подальшим підписанням актів виконаних будівельних робіт із завищенням обсягів робіт і довідок про вартість виконаних будівельних робіт та витрат з завищеними цінами. 

22.05.2024 слідчим призначено судову будівельно-технічну експертизу за укладеним договором. Наразі суд надав слідчим доступ до речей та документів, які можуть слугувати доказами. 

За даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Котовський асфальтний завод» належить до групи родини Антонюк. В цілому подружжя Антонюків володіє 6 компаніями. «Компанії групи працюють у сферах транспорту та дорожнього будівництва в Одеській області. Активи групи: ТОВ «Індустрія-Простір», ТОВ «Котовський Асфальтний Завод» та ТОВ «Поділля-Будсервіс» (останні дві компанії є неодноразовими переможцями державних тендерів по ремонту автошляхів у місті Подольськ, Одеської області)», – зазначено в досьє групи на аналітичній платформі. 

Також у жовтні 2023 року компанія «Котовський Асфальтний Завод» привертала до себе увагу журналістів тим, що «виграло» у конкурента тендер, запропонувавши ціну на одну копійку вище. Як повідомляло видання «Інтент», два підприємства розіграли 24-мільйоний тендер на Одещині з різницею в копійку. 

Читайте також: Чиновники з Балти дали підряднику аванс, 4 роки чекали роботи, а потім вирішили, що «воно їм не треба» — тепер ними цікавиться поліція

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір