Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Тижневий огляд

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Дорогий газ. Суд закрив справу Оксани Гадірової, яка очолювала відділ освіти Долинської РДА, що на Кіровоградщині, через сплив строків давності. Посадовиці інкримінували зловживання службовим становищем через укладання додаткових угод про здорожчання вартості газу. Одразу після укладення угоди щодо постачання газ вона підписала два додаткові договори про здорожчання ціни палива. 

Розкрадання на вугіллі. До суду передали справу стосовно працівника товариства, який відповідав за поставку вугілля до шкіл Гурівської сільради на Кіровоградщині. Правоохоронці вважають, що він надав вугілля низької якості й заволодів 600 тисячами гривень. 

Техніка з росії для водоканалу. У Кропивницькому дві справи щодо ймовірного зловживання на обласному підприємстві «Дніпро-Кіровоград» закрили через суд. Йдеться про придбання у 2016 році комунальної техніки в російського виробника з переплатою в 3,7 млн грн, що у валюті на той час складало 150 тис. доларів.

Перша справа стосується обвинувачення у службовій недбалості Романа Ілика, тодішнього очільника підприємства, а нині керівника водоканалу у Житомирі. Друга справа – щодо керівника підприємства-постачальника.

Продаж зерна за дешево. На Кіровоградщині директор товариства отримав підозру у розтраті майна. За даними слідства, товариство уклало договір про спільну обробку землі, яка на праві постійного користування належить Білоцерківському національному аграрному університету. Директор товариства, як вважає слідство, продавав врожай 2023 року за значно заниженими цінами.

Незадеклароване авто. НАЗК склало адмінпротокол щодо заступниці начальника Кіровоградської податкової. В результаті перевірки агентство встановило, що податківиця отримала в безоплатне користування від чужої людини автомобіль, що є порушенням Закону про корупцію.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір