Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Витрати на нагороди та підряд для скандальної компанії: Антикорупційний огляд на Миколаївщині

Як з’ясував протягом тижня «Антикорупційний вимір», у Миколаївській області чиновники без проведення відкритих торгів віддали підряд вартістю 4,3 млн грн компанії, що «засвітилась» у корупційному розслідуванні. Крім цього миколаївська міська влада вирішила витратити майже 850 тисяч бюджетних гривень на нагороди.

Крім того, дружина миколаївського віцемера хизувалася коштовностями, яких немає в декларації, АМКУ знайшов порушення у діях виконавчого комітету Миколаївської міської ради та Новоодеської міська рада. Прокуратура звернулась до суду з вимогою скасувати закупівлю енергоносіїв, яку проводила комунальна установа Миколаївської міськради, адже  виявилось, що кінцевим бенефіціаром товариства-переможця була людина, щодо якої ввели санкції

Тим часом Віталій Кім дав інтерв’ю журналістам «hromadske», де намагався відповісти на звинувачення  «Наших грошей» у завищених цінах в кошторисі на відновлення водогону та будівництво фортифікацій. Що не так з поясненнями Кіма, вже розповіли журналісти видання. 

Цікаві закупівлі 

Управління освіти, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту Веселинівської селищної ради Миколаївської області без проведення відкритих торгів уклало угоду на проведення перебудови адмінбудівлі під житлову.  Чиновники обирали підрядника на роботи у 4,3 млн грн без проведення відкритих торгів.

Роботи заплановано завершити аж у кінці 2025 року. Ремонтувати будівлю буде ТОВ «ППБ Будівник», яке більшість своїх угод уклало без конкуренції. Компанію «Будівник» зареєстрували у 2016 році в місті Южноукраїнськ. Бенефіціаром підприємства зазначений місцевий житель Андрій Ільченко. Станом на зараз компанія підписала договорів на загальну суму 15,6 мільйона. бюджетних гривень. Всі підряди Ільченко укладає в Миколаївській області.

При цьому ТОВ «ППБ Будівник» «засвітилось» у корупційному розслідуванні про хабарництво у цікавому контексті. За матеріалами слідства, директор компанії «ППБ Будівник» у 2022 році – на той час це, як і зараз, був Ільченко – для проведення будівельних робіт звернувся до в.о. начальника першого заступника начальника Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області. А саме Дмитра Румика. Ільченко хотів орендувати приміщення, які належали установі, де керував Румик.

Румик запропонував укласти договір зберігання майна, замість проведення тендерної процедури передачі майна Регіонального офісу водних ресурсів у Миколаївській області в оренду. Щомісячна оплата складала 10 тис. грн. А ще 10 тис. Румик попросив для себе – за сприяння «вигідної угоди». На цьому Румика і затримали правоохоронці.

Примітно, що звернення Ільченка до правоохоронців було не поодиноким. Він неодноразово виступав викривачем корупційних схем у Миколаївській області. Це може виглядати, як певна схема від правоохоронних органів, що викривають посадовців на хабарництві за допомогою «своїх» людей, а далі вже їх «відпрацьовують».

Також виконавчий комітет Миколаївської міської ради провів закупівлю почесних відзнак мера міста «За оборону Миколаєва». На посвідчення, хрести та футляри витратять майже 850 тисяч бюджетних гривень.

Миколаївський виконком оцінив 850 посріблених хрестів і 250 позолочених у мільйон гривень. Окрім хрестів до набору нагород входить також футляр і посвідчення. На торги вийшли два ФОПи, в результаті ціна нагород, закуплених бюджетним коштом, знизилась до 844 тис. грн. Нагороди мають бути поставлені до кінця поточного року. Примітно, що вартість набору з посрібленим і позолоченим хрестом однакова і складає близько 770 грн за штуку.

Постачати нагороди в Миколаїв буде київський ФОП Карпенко Є.В., зареєстрований уже після початку повномасштабної війни у 2022 році. Наразі підприємець уклав вже дев’ять угод на загальну суму 2,15 мільйона бюджетних гривень. Найбільше підрядів Євген Карпенко підписує в Миколаївській області. 

ФОП Карпенко не вперше виготовляє цю нагороду для Виконкому Миколаївської міської ради. Минулого року він отримав замовлення на 780 000 гривень. На цю суму він виготовив 1000 комплектів нагород.

Також минулого тижня стало відомо, що у селищі Біла Криниця підрядник, який фігурував у кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних коштів, будуватиме укриття за 62 мільйони гривень. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір