Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі судитимуть посадовців за купувалю для лікарень задорогого обладнання

До суду передали обвинувальні акти щодо трьох посадовців, які відповідали за публічні закупівлі медичних матеріалів для комунальних лікарень Одеси. Слідчі вважають, що через їхню недбалість з бюджету переплатили понад три мільйони гривень постачальникам, купуючи товари за цінами, вищими від ринкових. 

Про це повідомляє Поліція Одещини. Так, у 2022 році слідчі розпочали справу за фактом можливих порушень щодо публічних закупівель у комунальному медзакладі й надалі повідомили посадовцю про підозру у службовій недбалості. Аналогічні правопорушення виявили і в інших комунальних установах Одеси.

Зокрема йдеться про двох чоловіків та одну жінку. Вони обіймали різні посади в комунальних підприємствах, та відповідали за публічні закупівлі обладнання та матеріалів для лікарень, де надавалась допомога постраждалим внаслідок війни з росією. 

Слідчі встановили, що посадовці не виконували належним чином свої обов’язки, через що закупили товари для лікарень за цінами, вищими від ринкових. Як наслідок, на рахунок постачальників з бюджету перевели надлишкові суми. Збитки від діяльності одного посадовця оцінили в 700 тисяч гривень, іншого — на понад 1,2 мільйона гривень, а третя жінка своєю недбалістю принесла збитки на 1,2 мільйона гривень. 

Усім трьом повідомили про підозри у службовій недбалості й передали справи до суду. Якщо вину посадовців доведуть, їм загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади.

Читайте також: На Миколаївщині через недбалість посадовиці військовослужбовці втратили понад 800 тисяч, — ДБР

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір