Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Злила окупантам дані про патріотичних херсонців: Експрацівницю поліції судитимуть за держзраду

Правоохоронниця з Херсона постане перед судом за обвинуваченням у колабораціонізмі та державній зраді. Вона, стверджує слідство, пішла на контакт з росіянами під час окупації міста й передавала їм дані про український патріотів. 

Про це повідомляє прокуратура Херсонщини. Слідство встановило, що у 2022-му році правоохоронниця почала співпрацювати з росіянами, які тоді окупували Херсон. Для спецслужб рф вона виконувала завдання, збираючи й передаючи їм дані про патріотично налаштованих херсонців. 

Так вона видала адреси, контакти та інформацію про щонайменше 23 жителів Херсона. ЦІ дані окупаційна влада використовувала, аби придушити спротив на захоплених територіях. Правоохоронницю окупанти за це винагородили посадою спеціаліста в окупаційній адміністрації Херсонської області.

Також слідство встановило, що жінка давала інтерв’ю російським медіа. Там вона публічно підтримувала росію, її окупаційну адміністрацію та збройні формування. Вже колишній працівниці органів повідомили про підозру у колабораційній діяльності та державній зраді. Обвинувальний акт щодо неї передали до суду.

Читайте також: Окупаційну ректорку вишу з Херсона чекають у херсонському суді

Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір