Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Огляд за тиждень

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Ремонт на цвинтарі. У Кропивницькому комунальне підприємство «Ритуальна служба» уклало угоду з ТОВ «Арака» вартістю 978 тис. грн щодо облаштування доріжок на цвинтарі. Фірма належить депутату від «Слуги народу». До слова, очільник комунального підприємства балотувався від цієї ж політсили.

Голосування за «відкуп корупціонерів». «Антикорупційний вимір» дослідив, які народні депутати від Кіровоградської області голосували за законопроєкт №11340, котрий вже прозвали як «закон про відкуп корупціонерів». Він передбачає, що обвинувачені в корупційних злочинах зможуть укласти угоду зі слідством та сплатити штраф. Усі народні обранці, окрім Олеся Довгого, який під час цього голосування значився як відсутній, підтримали скандальний законопроєкт у першому читанні.

Махінації на митниці. Головний державний інспектор митного поста «Кропивницький» отримав підозру у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, він допоміг бізнесменам перевезти товар через кордон, уникаючи митних платежів. Це дало змогу декларантам не сплатити майже 600 тисяч гривень митних платежів.

Дорога електрика. Відділ освіти Соколівської сільради у 2021 році провів закупівлю електроенергії для шкіл у громаді. Крім основного договору з постачальником, чиновники уклали низку додаткових угод. Прокурори встановили, що в результаті додаткових угод ціна на електроенергію значно підвищилась, у порівнянні з початковою сумою в договорі. За версією слідства, це подорожчання було необґрунтованим, а додаткові угоди уклали з порушеннями. Суд зобов’язав енергопостачальну компанію з Кіровоградщини повернути в бюджет кошти, які вона отримала через додаткові угоди.

Розкрадання на ремонті лікарні. На Кіровоградщині директор товариства-підрядника підозрюється у заволодінні бюджетними коштами. Слідство вважає, що він привласнив 70 тисяч гривень під час ремонту «Знам’янської обласної бальнеологічної лікарні». Директору товариства повідомили про підозру у привласненні коштів та службовому підробленні.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір