Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Новгородці в «улюбленця чиновників» замовили протирадіаційне укриття в садочку за понад 2 мільйони

Відділ освіти Новгородківської селищної ради 18 червня уклав з ТОВ «Арталекс» угоду вартістю 2,6 млн грн щодо облаштування протирадіаційного укриття. Підрядник – своєрідний улюбленець місцевої влади, отримував не один підряд у Новгородці.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

За інформацією з системи Prozorro, відділ освіти провів закупівлю без конкурентного тендера, звернувшись до підрядника напряму. За угодою до 31 грудня 2024 року підприємство має відремонтувати частину підвалу у садочку №1 та облаштувати протирадіаційне укриття.

Згідно з планом фінансування, підряднику мають виплачувати щомісяця по 376 тис. грн на виконання будівельних робіт.

Договором передбачено, що фірма може залучати субпідрядників за погодженням із замовником робіт. У документації вказано, що підрядник залучатиме ТОВ «АПС-Кіровоград» для монтажу пожежної сигналізації за 53,2 тис. грн. Це фірма, що надає охоронні й протипожежні послуги, а серед її засновників – колишні ДСНСівці й донедавна був нинішній очільник Кіровоградської облради Юрій Дрозд.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, ТОВ «Арталекс» записане на Ольгу Сипливець (81,29% корпоративних прав) та Олександра Олександровича Сипливця (18,71%), який її очолює.

За період участі в публічних закупівлях фірма отримала угод на понад 130 млн грн.

Поряд із цим, у Реєстрі судових рішень є згадка про те, що вказане підприємство фігурувало у кримінальному провадженні №12017120020012960, розпочатому слідчими поліції області від 20.11.2017 за фактами привласнення коштів та службового підроблення. За версією слідства, у 2017 році під час реконструкції очисних споруд у Долинській на замовлення департаменту капбудівництва Кіровоградської ОДА, фірма присвоїла майже 2 млн грн бюджетних коштів. Обвинуваченим тоді був попередній директор «Арталексу» Олександр Семенович Сипливець, але у 2020 році суд закрив справу у зв’язку з його смертю.

Крім того, поліція розпочала кримінальне провадження щодо тендера на ремонт будівлі Кіровоградської облради, який отримав «Арталекс».

Читайте також: У Кропивницькому ремонт доріжок на міському цвинтарі виконає депутатська фірма

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір