Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині чиновники закуповують вугілля у дружини селищного голови. Ціни завищені

Депутатка Затишанської селищної ради і за сумісництвом дружина місцевого селищного голови Геннадія Топольницького заробляє на продажу бюджетним установам своєї громади вугілля. Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, що фірма депутатки ймовірно завищує ціни.

Роздільнянський районний центр контролю та профілактики хвороб 19 липня уклав угоду з постачання камʼяного вугілля ДГ (13-100) з підприємством «Лігрил». За 6,8 тонни твердого палива медустанова заплатить 98 600 грн з бюджету. Аналогічну закупівлю 3 липня уклав з ПП «Лігрил» комунальний Центр первинної медико-санітарної допомоги Затишанської селищної ради. Сума і кількість вугілля, яку вони закупають у підприємства – однакові. 

В обох випадках з бюджету буде сплачено по 14 500 грн за тонну. Однак на ринку таке саме вугілля оптом можна придбати по 9 900 – 12 400 грн за тонну. Тобто переплата на кожній тонні палива ймовірно становить 2 100 – 4 600 грн.

Єдиною власницею і одночасно директоркою ПП «Лігрил» за даними YouControl є Наталя Топольницька – діюча депутатка Затишанської селищної ради і дружина голови цієї ж громади. Наразі на сайті громади вказано, що вона є безпартійною, але у 2020 році балотувалася Наталя Дмитрівна від ОПЗЖ. Свою фірму вона зареєструвала в червні 2022 року. Через 20 днів після створення підприємства депутатка почала отримувати на нього підряди. В жодному випадку у неї не було конкурентів, тобто чиновники укладали з нею договори напряму.

Читайте також: Підроблення, шахрайство та торгівля наркотиками: Хто ремонтує школи і дитсадки в Одесі

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір