Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Заволоділи ділянкою біля Дунаю: На Одещині судитимуть директора КП та його підлеглого

На Одещині щодо директора та технічного директора комунального підприємства передали справу до суду. Вони, вважають слідчі, незаконно приватизували понад гектар земельних ділянок й планували на них розширити свій бізнес. 

Поліція Одещини повідомляє, що фігурують у справі директор та технічний директор комунального підприємства, яке займається ремонтом і технічним обслуговуванням суден та човнів, а також перевалкою зернових. Посадовці нібито з 2016 до 2023 заволоділи трьома земельними ділянками біля Дунаю в Ізмаїльському районі. Земля була необхідна для розширення бізнесу. 

Надалі, встановило слідство, вони на зайнятих на узбережжі землях почали будувати нежитлові будівлі. Споруди оформлювали як такі, що збудували їх ще до 1992 року. Це дало можливість визнати законною реєстрацію нерухомості та передати у приватну власність ділянку, на якій ця нерухомість розташована. 

Правоохоронці вважають, що саме за такою схемою директори комунального підприємства приватизували три ділянки площею 0,63 гектара, 0,2919 гектара та 0,375 гектара. Потім ділянки об’єднали в одну, площею 1,2969 гектара. 

Саф’янівській громаді на Одещині, де й розташовані ділянки, завдали збитків на 170 тисяч гривень. Директора КП і технічного директора обвинувачують у самовільному будівництві будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці. Директору комунального підприємства ще й висувають набуття права на майно, отриманого злочинним шляхом.

Обвинувальні акти щодо обох скерували до суду.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування щодо отримання хабаря чиновником Одеської ОВА

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір