Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеському КП поставлять труби за завищеними цінами

Комунальне підприємство «Теплопостачання міста Одеси» придбало труби фланці та відводи. Журналісти з’ясували, що ціни на труби для одеського КП сильно завищені. Виробники товарів — фірми олігарха та депутата з Дніпра. Переплата може сягати 2 мільйонів гривень.

Про це повідомляє видання Nikcenter з посиланням на інформацію  в системі Prozorro. Загальна сума угоди 18 753 686 гривень. Журналісти дізналися, що труби купили за цінами, суттєво вищими за ринкові. 

«Теплопостачання міста Одеси» провело відкриті торги з особливостями. На торги прийшло дві компанії — ТОВ «Імексмет» та ТОВ «Торговий дім «Трубоізолкомплект». Свої ціни ці товариства під час аукціону не знижували. 

Згідно з укладеним договором, КП поставлять труби виробництва компанії «Інтерпайп» та підприємства «Укртрубоізол». Перша належить олігарху Віктору Пінчуку. Співвласником другого виробника є депутат Дніпровської міськради Сергій Краснопольський.

Перевіривши кошториси, журналісти з’ясували, що ціни на труди, на які припали найбільші витрати у кошторисі, суттєво перевищують ринкові. А саме: 

  • 3,6 млн грн одеські комунальники заплатять за 30 тонн труби діаметром 530х10 мм. Ціна однієї тонни – 90 000 гривень з ПДВ. Такі труби оптовики пропонують по 78 000 грн з ПДВ.
  • 50 тонн зварної труби (426х8,0 мм) КП «Теплопостачання міста Одеси» придбало за ціною 87 000 гривень за тонну з ПДВ. На ринку такі труби пропонують за ціною 64 680 та 65 000 грн/т з ПДВ.
  • За зварні труби діаметром 159х5,0 мм одесити платять 68 400 грн/т з ПДВ. Тоді як у прайсі «Метінвесту» така продукція коштує 50 520 грн за тонну з урахуванням ПДВ.

Таким чином за підрахунками журналістів можливі переплати на закупівлі вартістю близько 18,8 мільйона гривень становлять близько 2 мільйонів.

Читайте такожДиректор одеської муніципальної безпеки до понеділка сидітиме в СІЗО

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір