Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання на військовому спорядженні: В прокуратурі розповіли, кого підозрюють, окрім директора департаменту муніципальної безпеки

За фактом зловживання службовим становищем та внесення неправдивих відомостей до офіційних документів підозри отримали керівник одного з департаментів Одеської міської ради та його заступнику. Про це повідомили в Одеській обласній прокуратурі

В повідомленні йдеться про мільйонні схеми розкрадань на закупівлі військового спорядження. Мова, вочевидь, про директора Департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради Віктора Кузнєцова, про затримання якого повідомлялося наприкінці минулого тижня. 

Як повідомили в прокуратурі, слідчі вважають, що посадовці міськради організували схему розкрадання бюджетних коштів, виділених для реалізації програми матеріально-технічного забезпечення територіальної оборони та добровольчих формувань Одеси.

«На виконання заявок військових частин, підозрювані закупили у підприємств тактичний одяг та бронеплити вдвічі дорожче ринкової вартості. З місцевого бюджету було сплачено зайвих 3,9 млн гривень», — йдеться в повідомленні.  

Також зазначається, що обом посадовцям вже обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави. А законність дій підприємств-постачальників та шляхи отримання ними поставлених товарів, додатково перевіряються.

В СБУ зазначили, що провели 12 обшуків у приміщенні Одеської міськради та місцях проживання фігурантів. В результаті було вилучено кошти, мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами незаконних дій.

Читайте також: Одеська мерія заплатить 57 мільйонів за прилади нічного бачення підозрілому постачальнику

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір