Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Два колаборанти з Херсонщини отримали підозри

Двоє жителів Херсонщини заочно отримали підозри у колабораційній діяльності. Правоохоронці з’ясували, що вони подалися працювати в незаконні окупаційні органи «влади».   

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. Зазначається, що 46-річний підозрюваний у серпні 2023 року доєднався до партії «єдина росія» та взяв участь у виборах до незаконного органу влади. «Обирався» він до так званої «Херсонской областной думы первого созыва». А після «обрання» очолив «Комитет по нацполитике, НКО и межрегиональным отношениям». 

Інша колаборантка, 38-річна жінка, у вересні того ж року добровільно погодилась на обрання так званим «председателем Совета депутатов Каховского муниципального округа первого созыва». 

На своїх посадах ці особи беруть участь у розробці та затвердженні нормативно-правових актів. Вони також працюють із місцевим населенням, легітимізуючи незаконну владу регіону. До того ж жінка зареєструвала псевдоорган у податковій та в «Едином государственном реестре юридических лиц рф». Вона керує «радою депутатів», організує та контролює проведення засідань.

Читайте також: Головне про корупцію на Херсонщині за тиждень: зрадники, суддя з підозрою та виїзне засідання уряду

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір