Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновниця з Одещини отримала підозру — корегувала російські удари по енергетиці та ППО

Працівники СБУ затримали дев’ятьох ймовірних російських агентів, які коригували удари по українській інфраструктурі та ППО. Серед затриманих — чиновниця Южненської міськради на Одещині.

Служба безпеки України провела спецоперацію, в ході якої затримала дев’ять російських агентів з різних регіонів, в тому числі мешканців Одещини та Кіровоградщини. Слідство встановило, що затримані діяли окремо аби конспіруватися, але підпорядковувались кадровому співробітнику фбс. Особу останнього українські правоохоронці також встановили. 

Зокрема СБУ повідомляє, що в задачі російських агентів входило збирання інформації про розташування критично-важливих українських об’єктів. Серед затриманих агентів правоохоронці виявили двох чиновниць. Одна з них — посадовиця Дніпровської міської ради, інша — очільниця відділу в Южненській міськраді на Одещині.

Вони, як вважають слідчі, встановлювали місцезнаходження українських систем ППО та електропідстанцій, й надалі корегували російські обстріли по ним на території регіону.

Правоохоронці встановили, що агентів вербували дистанційно, й надалі представники фсб комунікували з ними через анонімні чат-боти у месенджері. Це підтвердилось під час обшуків, в ході яких у затриманих вилучили телефони з листуваннями.

Наразі всім дев’ятьом громадянам повідомили про підозру у державній зраді. Вони перебувають під вартою. Якщо суд доведе їхню провину, їм загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Фото: Служба безпеки України

Читайте також: Окупаційну ректорку вишу з Херсона чекають у херсонському суді

Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір