Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновниця з Миколаївщини, яка пішла на співпрацю з росіянами, отримала 6 років в’язниці

Очільницю окупаційного відділу освіти в Снігурівці Тетяну Засєченко визнали винною у колабораційній діяльності. У суді довели, що вона добровільно пішла на співпрацю з росіянами, надавала їм списки освітян та учнів, а також змушувала місцевих вчителів працювати за стандартами російської освіти. 

Як повідомляють журналісти видання «Nikcenter», Тетяна Засєченко до повномасштабного вторгнення працювала у відділі освіти Горохівської сільради у Снігурівському районі на Миколаївщині. Коли частину регіону окупували росіяни, 45-річна чиновниця добровільно пішла з ними на співпрацю. Зробила це, як встановило слідство, вона через власні ідеологічні погляди та можливість матеріальної вигоди. 

Тож правоохоронці заочно повідомили жінці про підозру у колабораційній діяльності, й по завершенню слідства відбувся суд. Судили Тетяну Засєченко теж заочно, адже наразі вона перебуває на непідконтрольній території. Свідок на суді розповів, що жінка не збиралась виїжджати з-під окупації, почувала себе під владою росіян добре. «Правят мальчики и теперь все будет по-другому», — процитував свідок слова Тетяни Засєченко. 

«Я проголосовала ЗА! Потому что я считаю, что мы единый народ и мы должны жить вместе», — з цими словами очільниця окупаційного відділу освіти виступала на псевдореферендумі, який провела росія щодо приєднання Херсонської та Миколаївської області до рф.

Відомо також, що Тетяна Засєченко проходила курси перепідготовки педагогів в Криму. В соцмережах писали, що жінка погрожувала батькам, які відмовлялись пускати дітей на заняття в школах під окупацією. Йдеться про період серпня 2022 року. 

Тож враховуючи докази, суд заочно виніс вирок Тетяні Засєченко. Її визнали винною у колабораційній діяльності та призначили покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також додатково їй заборонено обіймати посади в органах влади протягом 10 років.

Читайте також: Злила окупантам дані про патріотичних херсонців: Експрацівницю поліції судитимуть за держзраду

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір