Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Студенка, депутат, «Нарік» з російським шлейфом та інші цікаві підрядники: Антикорупційний огляд Одещини

Протягом минулого тижня в Одесі та області відбувалося чимало цікавого: правоохоронці затримували хабарників і навіть чиновницю-коригувальницю ударів, резонансні справи передавали до суду. Та все ж, найцікавіше відбувалося в закупівлях. Адже чиновники Одещини продовжують віддавати підряди без конкурсу вельми цікавим виконавцям. 

Підрядники тижня 

Ремонти дитсадків довірили 20-річній студентці. Чиновники Сафʼянівської сільської ради в Ізмаїльському районі без використання електронної системи провели закупівлі з ремонту у двох дитячих садках. Обидва контракти дісталися «новонародженій» підприємиці Аміні Замфіровій, яка є студенткою третього курсу педуніверситету. 

Фірмі, серед засновників якої донедавна був громадянин росії, довірили ремонт в крематорії. Та ексзасновник не єдине, що пов’язує підрядника з країною агресором. На додаток, фірма пов’язана з й з бізнесменом, якого ЗМІ називають кримінальним авторитетом на прізвисько «Нарік». 

А от в Сараті «все стабільно», підряд віддали місцевому депутату, колишньому меру селища, якого у 2005 році помпезно «брали на хабарі», та так і не спромоглися засудити. Саратський ліцей на Одещині уклав угоду з капітального ремонту укриття для учнів за 1,38 млн грн. Підряд без проведення торгів та використання електронної системи віддали фірмі депутата місцевої селищної ради. 

Свіжий «улов» правоохоронців 

В Одесі колишньому міліціонеру повідомили про підозру у вимаганні хабаря. За гроші він, нібито, обіцяв знайомому допомогти з працевлаштуванням до поліції, користуючись зв’язками. Посаду за хабар затриманий, як вважають правоохоронці, пообіцяв не деінде, а у Департаменті внутрішньої безпеки.

Інспектора Одеської митниці затримали на хабарі. Правоохоронці повідомили про підозру у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди інспектору Одеської митниці. Йому висувають вимагання грошей у перевізників товарів через кордон. Разом з ним викрили і його іноземного колегу. Підозрюють, що митники двох країн діяли спільно.  

Крім того, на Одещині затримали священника за хабар. Правоохоронці вважають, що той, маючи ліцензію адвоката, за гроші пропонував «відмазати» свого колегу — настоятеля храму, який проходить підозрюваним у справі про ДТП з травмованими.

Відбулося затримання і не пов’язане з корупцією. Проте, пов’язане з війною, грошима і посадовицею. Працівники СБУ затримали дев’ятьох ймовірних російських агентів, які коригували удари по українській інфраструктурі та ППО. Серед затриманих — чиновниця Южненської міськради на Одещині.

«Віддалена» служба в ЗСУ 

Затримали минулого тижня також військового, який, на думку слідчих, організував своїм підлеглим «службу з дому». Заступник командира військової частини вже отримав підозру. Державне бюро розслідувань встановило, що він зі спільниками отримав 20 мільйонів гривень зарплати замість бійців, які сиділи вдома, а не несли службу.

Справи в суді 

Справу про підбурювання до надання хабаря у розмірі 450 тисяч доларів США скеровано до суду. Обвинувачуваним в цій справі є депутат однієї з районних рад Одеської області. Як вважають правоохоронці, депутат схиляв підприємця до надання хабаря для отримання землі в оренду. 

До суду передали обвинувальний акт стосовно військовослужбовця Одеського територіального центру комплектування. У травні цього року його затримали на отриманні хабаря в обмін на бронь від мобілізації. Хабарем у цьому випадку виступили 300 літрів пального.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір