Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Херсонський зрадник Сальдо отримав підозру за наказ вивозити зерно

Поліцейські зібрали докази причетності заочно засудженого за державну зраду до 15 років Володимира Сальдо до вчинення ще одного воєнного злочину – надання наказу на вивезення збіжжя з окупованого Херсона. Наразі йому заочно повідомлено про підозру. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на поліцію Херсонської області.

Як розповів заступник начальника обласного главку поліції Херсонщини, Микола Вербицький, слідчі розпочали кримінальне провадження щодо вчинення воєнного злочину так званим «губернатором» окупаційної адміністрації Херсонської області. Так, поліцейські встановили, що у вересні 2022 року Сальдо розпорядився  захопити територію ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів», де зберігалося понад 30 тисяч тонн зерна та зернових виробів.

На підприємстві ввели тимчасову окупаційну адміністрацію. Наступного місяця так званий «губернатор» видав розпорядження про вивезення зернових культур, які знаходились на території підприємства та належали на праві приватної власності різним суб’єктам господарської діяльності. Загалом із використанням трьох барж окупанти на лівобережжя Дніпра вивезли майже три тисячі тонн ячменю, які належали українському та іноземному підприємствам. Загальна вартість завданих власникам збитків на той час становила майже 15 мільйонів гривень.

Слідчі кваліфікували незаконні дії Сальдо як віддання наказу про вчинення інших порушень законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами. Нині обласна прокуратура повідомила йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. 

Нагадаємо, нині Сальдо перебуває на лівобережжі Херсонщини (окупована територія), а, минулоріч був засуджений до 15 років ув’язнення за колабораційну діяльність, виправдовування збройної агресії РФ та державну зраду.

Раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що конфісковану квартиру Сальдо в Одесі продали – кошти мають спрямувати на відновлення. А майже сусідом Сальдо із розташування будинків в Одесі виявився депутат Херсонської міської ради, який нещодавно склав повноваження, Антон Хмаро.

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір