Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовицю херсонського суду затримали за співпрацю з росіянами

Служба безпеки України повідомила про підозру жінці, яка при російській окупації працювала інспекторкою в захопленій пенітенціарній установі в Херсоні, а після звільнення міста влаштувалась до місцевого суду секретаркою. Їй висувають колабораційну діяльність. 

Як повідомляє Служба безпеки України, секретарка відділу Херсонського суду на початку повномасштабної війни працювала інспекторкою з виконання покарань пенітенціарної служби в Херсоні. Слідство встановило, що під час окупації жінка пішла на співпрацю з росіянами, й продовжила обіймати посаду в захопленому управлінні виконання покарань.

Крім цього, херсонській посадовиці присвоїли «лейтенанта внутрішньої служби рф». Правоохоронці вважають, що жінка, співпрацюючи з росіянами, вела облік ув’язнених та їх розподіл по камерах у російській тюрмі. В’язницю окупанти облаштували на базі захопленої виправної колонії у Херсоні.

Коли українські війська звільнили місто від окупантів, посадовиця довгий час не виходила з оселі й переховувалась, а згодом влаштувалась до місцевого суду секретаркою. Під час працевлаштування жінка приховала свою співпрацю з росіянами.

Та працівники СБУ затримали її на робочому місці й повідомили підозру у колабораційній діяльності. Секретарку суду від посади відсторонили. Якщо її вину доведуть, то посадовиці загрожує позбавлення волі до 15 років.

Читайте також: Очолив окупаційне управління культури: поліція повідомила жителю Херсона про підозру в колабораціонізмі

Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір