Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

«Укргідроенерго» шукає юристів для засудження росії за руйнування Каховської ГЕС — заплатять 365 мільйонів

«Укргідроенерго»  оголосило закупівлю послуг щодо забезпечення юридичного представництва в міжнародному арбітражі з питань відшкодування втрат, спричинених знищенням Каховської гідроелектростанції, яку підірвали російські окупаційні війська в червні минулого року. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на «Укргідроенерго».

Загальна планова ціна закупівлі може сягати і 438,5 мільйонів гривень, це власні кошти підприємства.

Сама ж закупівля розміщена на сайті публічних закупівель ProZorro

До послуг, які готове оплатити підприємство, входять:

  • Надання експертної оцінки з правових питань щодо перспектив врегулювання Спору із Відповідачем на користь ПрАТ “Укргідроенерго” шляхом ініціації процесу інвестиційного арбітражу на підставі Інвестиційної угоди.
  • Звернення до Суду із позовом про відшкодування Російською Федерацією (Відповідач) на користь ПрАТ “Укргідроенерго” (Позивач) Інвестиційних втрат на підставі Інвестиційної угоди.
  • Юридичний супровід ПрАТ “Укргідроенерго” та здійснення представництва інтересів ПрАТ “Укргідроенерго” протягом всього періоду розгляду справи в Суді.
  • Юридичний супровід ПрАТ “Укргідроенерго” та здійснення представництва інтересів ПрАТ “Укргідроенерго” з питання визнання та виконання рішення щодо Спору, яке набрало законної сили та не підлягає подальшому оскарженню, а також здійснення заходів із примусового виконання такого рішення.

Документи приймають до 16 вересня 2024 року, аукціон призначений на 17 вересня.

Нагадаємо, росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС, яка перебувала на окупованій території Херсонщини, 6 червня 2023 року. Збитки, завдані довкіллю України через руйнування армією рф греблі Каховської гідроелектростанції, наразі  оцінюють у понад 146 мільярдів гривень, але це не остаточна сума, адже порахувати, скільки втратила Україна через ворожі дії росіян, можна буде лише після деокупації регіону.

У анонсі закупівлі «Укргідроенерго» також зазначає наступне. 

Після підриву греблі Каховської ГЕС, що вважається найбільшою техногенною катастрофою з часів Другої світової війни, «Укргідроенерго» ініціювало арбітражний розгляд проти російської федерації.

У березні 2024 року направили офіційне повідомлення уряду та іншим офіційним особам росії про вирішення спору відповідно до Угоди між урядами України та росії про взаємний захист інвестицій.

Як вбачається з практики вирішення аналогічних спорів, розгляд цієї справи триватиме багато років і саме тому, компанія очікує отримати надійного та професійного партнера, з яким впевнено буде проходити цей важкий, але дуже важливий процес, який, в тому числі є необхідним для притягнення до відповідальності осіб, винних у цій катастрофі.

«Укргідроенерго» запрошує провідні національні та міжнародні юридичні компанії взяти участь у тендері. Перевага надається фірмам з досвідом успішного представництва в інвестиційних і міжнародних комерційних арбітражах.

Читайте також: Херсонський зрадник Сальдо отримав підозру за наказ вивозити зерно

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір