Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині: відшкодування за Каховську ГЕС, повернення грошей в бюджет і підозри зрадникам

«Антикорупційний вимір» оглядає найцікавіші новини тижня про корупцію та боротьбу з нею на Херсонщині. 

Суд ухвалив рішення, відповідно до якого підприємство має повернути до бюджету понад 820 тисяч гривень за те, що завищило ціни на будівництві дитсадка в Залізному Порті на Херсонщині. 

ТОВ «Пересувна механізована колона №132» отримало підряд із будівництва у курортному селі у 2016 році. Потім ще раз – у 2017-му. Причому перша закупівля опинилась у підприємства у 2016 році – тоді, коли ще не було зобов’язання публікувати всі закупівлі на порталі Прозорро. Сума склала майже 7,6 мільйона гривень. Дещо скромнішою була сума в наступному році – без 400 гривень півтора мільйона. В результаті, прокурорам вдалось довести, що роботи з будівництва виконали настільки неякісно, що 823 тисячі потрібно повернути до бюджету. Подробиці справи ось тут.

«Укргідроенерго» шукає юристів для засудження росії за руйнування Каховської ГЕС — ціна питання наразі становить 365 мільйонів гривень. І що варто підкреслити: це власні кошти підприємства, не бюджетні. Принаймні наразі.

Підприємство потребує забезпечення юридичного представництва в міжнародному арбітражі з питань відшкодування втрат, спричинених знищенням Каховської гідроелектростанції, яку підірвали російські окупаційні війська у червні минулого року. Компанія, яка візьметься за виконання послуг, має подати документи на тендер до 16 вересня 2024 року. Як вбачається з практики вирішення аналогічних спорів, розгляд цієї справи триватиме багато років і саме тому, компанія очікує отримати надійного та професійного партнера, з яким впевнено буде проходити цей важкий, але дуже важливий процес, який, в тому числі є необхідним для притягнення до відповідальності осіб, винних у цій катастрофі, наголосили в «Укргідроенерго». Деталі — у матеріалі.

Зрадник Володимир Сальдо отримав чергову підозру – цього разу за злочинний наказ вивозити зерно з тоді ще окупованого Херсона, наданий «губернатором» окупаційної адміністрації. Так, поліцейські встановили, що у вересні 2022 року Сальдо розпорядився  захопити територію ПрАТ «Херсонський комбінат хлібопродуктів», де зберігалося понад 30 тисяч тонн зерна та зернових виробів. Один строк Сальдо заочно вже отримав, іще кілька кримінальних проваджень тривають. Як Сальдо ризикує стати одним із рекордсменів із кількості кримінальних справ серед колаборантів, читайте ось тут

Також протягом тижня повідомлялося, що на Херсонщині перинатальний центр на 101 мільйон відремонтує фірма-фігурантка кримінального провадження. Херсонський перинатальний центр розмістив закупівлю з реконструкції сховища з влаштуванням споруди подвійного призначення вартістю майже 101,4 мільйона гривень. Підрядником чиновники обрали ТОВ «Будпостач СТСВ». Деталі тут

З початку 2024 року виконавчі органи Херсонської міської ради у співпраці з органами прокуратури повернули до земель комунальної власності Херсонської міської територіальної громади із незаконного володіння/користування іншими особами 2 земельні ділянки загальною площею 8,48 га. Сукупна грошова оцінка повернутих ділянок – понад 102 млн грн. Якщо говорити про Херсонщину в цілому, то тут повернень землі більше. Якщо зібрати ті новини повернення землі, про які писали правоохоронці, земель повернуто на 647 мільйонів гривень. Тобто в цілому по місту і області земель повернуто на загальну суму 749 мільйонів гривень. Детальніше — за посиланням.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір