Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновник Херсонської ОДА підозрюється в купівлі неякісного одягу для армії. Збитки оцінили в 21 мільйон

Директору департаменту з питань цивільного захисту Херсонської ОДА повідомили про підозру у службовій недбалості. Він, вважають слідчі, змовився з постачальниками, аби ті замість якісного дороговартісного одягу для ЗСУ надавали дешевий й неякісний.

Державне бюро розслідувань повідомляє, що наприкінці 2022 року Херсонська обласна державна адміністрація оголосила тендер, шукаючи постачальника військового одягу. За закупівлю відповідав Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА. 

Слідчі вважають, що очільник цього департаменту змовився з підприємцями, й підлаштував результати тендеру таким чином, аби його виграли обрані постачальники. Останні ж надавали для ЗСУ неякісний дешевий одяг. Він лише візуально нагадував військову форму, та насправді не мав належних сертифікатів та не відповідав вимогам Міноборони.

Фото: ДБР

Збитки, яких зазнала держава на цій оборудці, становлять 21 мільйон гривень. Директору Департаменту з питань цивільного захисту Херсонської ОДА повідомили про підозру у службовій недбалості, що спричинила важкі наслідки.

Суд обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Це рішення прокуратура уже оскаржує. Також прокурори збираються подавати позов щодо відшкодування завданих збитків. А чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на 5 років. 

Відео: ДБР

Зазначимо, на момент підписання угоди про закупівлю одягу посаду директора Департаменту з питань цивільного захисту Херсонської ОДА обіймав Дмитро Лазарєв.

Читайте також: Одеська мерія хоче одягти “муніципалів” набагато дорожче, ніж бійців ЗСУ

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір