Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеська мерія хоче одягти “муніципалів” набагато дорожче, ніж бійців ЗСУ

Одеська мерія купує зимовий одяг для бійців ЗСУ (територіальної оборони) та для формування “Муніципальна Варта Одеси”. Комплект зимового одягу для бійця ЗСУ коштуватиме 12 тисяч гривень, а комплект одягу для “муніципала” коштуватиме 18 тисяч гривень. Тим часом за даними ЗМІ, у Києві та Миколаєві комплекти зимової форми купують за 7 455 та 7 475 гривень відповідно. 

Департамент муніципальної безпеки Одеської міської ради оголосив два тендери. Перший тендер на 48 мільйонів гривень передбачає купівлю 4 тисяч комплектів формового одягу. До кожного комплекту входять: куртка вітровологозахисна, штани вітровологозахисні, взуття тактичне, білизна, перчатки, шапка, шкарпетки. Зазначимо, що це небагато більше, ніж купують у Миколаєві та Києві. Тому ціна у 12 тисяч гривень може бути цілком виправданою. 

Видання “Наші гроші” повідомляло, що Київська та Миколаївська облдержадміністрації уклали угоди на поставку зимового умундирування на загальну суму 133 млн грн.  

Тим часом Одеська міська рада оголосила другий тендер на 9 мільйонів гривень. За умовами цієї закупівлі придбають 500 комплектів зимової форми. Але ця форма, яка буде коштувати по 18 тисяч гривень, не для ЗСУ. 

Як розповіли в міськраді у відповідь на наш запит, передбачено купівлю 500 комплектів зимової форми для “добровольчого формування Одеської міської територіальної громади “Муніципальна Варта Одеси”. 

До комплекту одягу, який має отримати доброволець муніципальної варти входять: куртка вітровологозахисна, утеплювач куртки вітровологозахисної, штани вітровологозахисні, утеплювач штанів вітровологозахисних, черевики з високими берцями, сорочка, кальсони, рукавички, шапка, шкарпетки. 

Ми ні в якому разі не хочемо образити членів добровольчого формування та щиро вважаємо, що у воєнний час потрібен кожен чоловік готовий захищати батьківщину зі зброєю в руках. Та звісно, кожен захисник має бути забезпечений всім необхідним, включаючи зимову форму. 

Водночас ми все ще чекаємо відповіді міської ради на запит щодо того, кому підпорядковуються вказані добровольці, хто віддає їм накази і який вони мають правовий статус. Адже не зрозуміло, як координуються дії “муніципалів” з ЗСУ і які взагалі мають права та обов’язки ці бійці.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір