Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Миколаєві затримали можливих агентів рф. Серед них чинний та колишній правоохоронці

СБУ затримала правоохоронця з Миколаєва та колишнього місцевого міліціонера за підозрою у державній зраді. Вони, вважають слідчі, за вказівками від іншого ексміліціонера з Миколаєва шпигували за Силами оборони та коригували російські обстріли. 

Служба безпеки України затримала в Миколаєві двох чоловіків, підозрюючи, що вони працюють на росію й отримують вказівки від фсб та російської воєнної розвідки. Одним з затриманих виявився місцевий правоохоронець — він, подозрюють слідчі, ще з 2015 року спілкується з керівником агентурної групи рф Андрієм Шевченком. Останній раніше служив у підрозділах української міліції, що нині розформована. 

Тож слідство встановило, що миколаївський правоохоронець отримував від Шевченка завдання зі збору інформації. Йшлося про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ на території Миколаївщини. Також затриманий намагався встановити місцезнаходження стратегічних оборонних підприємств та звітував росіянам про кадрові рішення у правоохоронних органах України. СБУ стверджує, що необхідні дані він випитував у колег під час товариських розмов, а також користувався своїм службовим становищем. 

Керівник агентурної групи рф завербував і власного батька — мешканця Миколаєва. Служба безпеки України його також затримала. Чоловік раніше працював в українській міліції, як і його син. Правоохоронці вважають колишнього міліціонера причетним до коригування повторного обстрілу енергооб’єктів на Прикарпатті. 

Слідчі встановили, що миколаївець, крім коригування, мав шукати потенційних кандидатів, яких можна завербувати на службу для рф. Пошуки велись серед колишніх та чинних правоохоронців та військових на Миколаївщині. Затримали його під час спроби втечі до тимчасово окупованого Криму. 

Під час обшуку у миколаївського правоохоронця та колишнього міліціонера знайшли мобільні телефони з листуваннями, російську символіку та рублі. Обом повідомили про підозру у державній зраді. Наразі чоловіки перебувають під вартою. Якщо суд доведе їхню провину, то їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Підозру за цією ж статтею, проте заочно, повідомили резиденту агентурної групи Андрію Шевченку. 

Фото: СБУ

Читайте також: Купа офшорів і паспорт рф: Депутата Одеської міськради позбавлено громадянства

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір