Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Бойовий медик оголосив голодування через погане харчування та умови в обласній психіатричній лікарні в Одесі

Бойовий медик Петро Конопля, який проходить лікування в Одеській обласній лікарні №2, оголосив про голодування. Таким чином чоловік хоче привернути увагу до умов перебування в лікарні. Крім обшарпаних запліснявілих стін, бойового медика хвилює неякісне і незбалансоване харчування, яке споживають чимало військовослужбовців у закладі. В лікарні ж виправдовуються — вони розраховані на цивільних і працюють за спеціальним меню. 

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір». Петро Конопля — бойовий медик, наразі він перебуває на лікуванні в обласній психіатричній лікарні №2 в Одесі. Чоловік записав відео й опублікував на своїй сторінці у Facebook. На записі він розповідає, що харчування в лікарні неякісне, й попри обіцянки лікарні, покращення не відбуваються. Бойовий медик пояснив мотивацію свого допису у соцмережі: він хоче привернути увагу до проблеми, адже у лікарні проходять лікування військовослужбовці, яким необхідне збалансоване харчування.

Натомість, за словами Петра Коноплі, у їхньому меню відсутні овочі та фрукти. 

«Ми знаходимось у дуже хрінових умовах. У нас тут облізлі стіни й грибок на них. Мені це не подобається, я не збираюсь це терпіти. Я оголошую голодування, доки це не припиниться й поки нам не покращать умови. Я не вважаю, що воїни, які захищають зараз країну, мають терпіти таке ставлення до себе», — каже на відеозверненні чоловік. 

На відео Петро Конопля показує тримісну палату у стаціонарі: чиста, проте, скаржиться, прямо біля узголів’я ліжок стіна покрита чималою кількість плісняви. Також чоловік демонструє сніданок, який принесли одного дня: вівсянка на молоці, яку він описує як «молочний клей». А на вечерю, за його словами, йому принесли переварений рис. 

Бойовий медик розповідає: за три роки повномасштабної війни він отримав чотири поранення, й перебував у різних лікарнях та реабілітаційних центрах. Там, пригадує, були овочі, фрукти у меню, й загалом їжа смакувала. У психіатричній лікарні в Одесі він описує їжу як переварену, пригорілу, несмачну, й раціон неповноцінний та незбалансований, складається переважно з каш. 

В лікарні ж виправдовуються: заклад не пристосований до лікування військовослужбовців, але через переповненість профільних лікувальних закладів, бійців почали направляти на лікування до Одеської обласної психіатричної лікарні №2. Задля цього там відкрили відділення, яке було закритим на ремонт. Його нібито привели в порядок.

Щодо харчування, директор медзакладу Станіслав Серветський повідомив, що меню психіатричної лікарні розраховане на цивільних пацієнтів.

«У нас свої рознарядки, своє меню, свої порції, свої методи і способи приготування цієї їжі. Для військових, які потребують посиленого харчування, у нас можливостей немає: ні фінансових, ні технічних ресурсів. Дієт-стіл, яким харчуються всі наші пацієнти, потребує особливого способу приготування. Їжа має бути розварена, розпарена, кашоподібна. Наші пацієнти приймають спеціалізовані ліки, і часто страждають на розлади шлунку», — каже Станіслав Серветський. 

Тож поки умови у лікарні з харчуванням не покращаться, військовослужбовець Петро Конопля буде голодувати. Наразі минула доба від того, як чоловік не їсть. На своїй сторінці чоловік поділився меню на день для пацієнтів. Також повідомив, що після розголосу йому вперше принесли макарони з сосисками, огірком і помідором. До психіатричної лікарні, за словами Петра Коноплі, планує приїхати голова Одеської ОВА, аби вирішити ситуацію. 

Скриншот: Facebook-сторінка Петра Коноплі

Читайте також: На Одещині правоохоронці зацікавились ремонтом психіатричної лікарні 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір