Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Херсонщині хочуть заплатити 81 мільйон за укриття в школі, де вже його робили

На Херсонщині оголосили тендер на будівництво укриття для Високопільської школи за 81,7 мільйона гривень. Нещодавно там проводили реконструкцію з облаштуванням укриття вартістю 130 мільйонів гривень. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на Nikcenter.

Тендер відбувся у системі  електронних закупівель Prozorro.

На початку 2024 року тендер на реконструкцію навчального закладу у Високопіллі за 133,7 мільйона гривень вже отримала компанія «Глобал Білд Інжиніринг». За його умовами фірма мусила також збудувати захисну споруду на території школи. Ремонтні роботи необхідно завершити до 25 грудня 2025 року.

Але вже в липні провели нову закупівлю на будівництво укриття у цій же школі за 81 мільйон гривень. Переможницею стала вже інша фірма – «Автоінтерстрой». В угодах двох різних підрядів зазначена одна й та сама школа, щоправда, з різними адресами: в одному по вулиці Гагаріна, в іншому – по Енергетичній. Це одна й та сама вулиця перейменована в межах декомунізації.

Директором компанії «Автоінтерстрой» є Костянтин Селезньов, який у 2019 році балотувався у Верховну Раду. У 2017 році «Автоінтерстрой» фігурувала у кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних коштів та закупівлі будівельних матеріалів за завищеними цінами.

Раніше «Антикорупційний вимір» писав про те, як журналісти Bihus.info виявили зв’язок між «Глобал Білд Інжиніринг» та заступником голови Херсонської ОВА Антоном Самойленком. З кінця минулого року компанія почала працювати на території Херсонської області. З’ясували, що фірму викупила група бізнесменів, які займалися ремонтом доріг на сході України. Антон Самойленко відповідає за відбудову в Херсонській області. Саме після призначення Самойленка на посаду фірми без відповідного досвіду раптово почали отримувати мільйонні підряди, йдеться в матеріалі. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір