Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Правоохоронець-колаборант з Херсонщини постане перед судом

Правоохоронця з Херсонської області судитимуть за участь в організації та проведенні псевдореферендуму. Обвинувальний акт вже скеровано до суду, повідомляє Херсонська обласна прокуратура

Обвинувачують правоохоронця у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). В разі доведення провини йому загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також  позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Зауважимо, що вказаний правоохоронець затриманий і знаходиться під вартою, де й лишатиметься до вироку суду. Слідство встановило, що чоловік у вересні 2022 року брав участь в організації та проведенні псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонщини.

 Відомо, що він обіймав посаду «начальника служби безпеки» у захопленому агропідприємстві в Білозерській громаді. В прокуратурі повідомляють, що підозрюваний агітував співробітників брати участь у «голосуванні». А тим, хто відмовлявся, погрожував невиплатою зарплати. Крім того, правоохоронець організовував пересування та облаштування так званої «виїзної виборчої дільниці» на території підприємства.

Читайте також: На Херсонщині хочуть заплатити 81 мільйон за укриття в школі, де вже його робили

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір