Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Миколаєві закуплять сир і масло в компанії кіровоградського екснардепа. Ціни завищені

Миколаївське комунальне виробниче підприємство з організації харчування в навчальних закладах провело торги на постачання сиру та масла. Переможцем стала компанія «Юрія», яка належить до бізнесу родини Табалових. Олександр Табалов – колишній народний депутат від партії «Батьківщина».

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на систему електронних закупівель Prozorro.

На торги з закупівлі сиру – твердого та кисломолочного – вийшли чотири компанії. ПрАТ «Юрія» запропонувала найнижчу вартість постачання товарів. Їх КП замовляє до кінця поточного року. Так, 2493 кг твердого сиру та 8370 кг кисломолочного сиру обійдуться бюджету у 1,7 млн грн. 

Примітно, що комунальники закуповують твердий сир за 252 грн за кг. При цьому можна знайти твердий сир набагато дешевше.

Найдешевшою також виявилась пропозиція компанії «Юрія» на постачання масла 73% жирності. 3423 кг масла компанія поставить у миколаївські заклади освіти за 1,1 мільйона бюджетних гривень. Тобто 323 грн за кг. На ринку масло такої жирності пропонують дешевше.

ПрАТ «Юрія» зареєстрували у 1995 році. Компанія спеціалізується на виробництві та продажу молочної продукції. Власниками компанії є жителі Кропивницького Олександр та Андрій Табалови. У 2012-2014 роках Олександр Табалов був народним депутатом, представляючи партію «Батьківщина». У 2017-му він входив до 100 найбагатших людей України за версією Forbes. 

ПрАТ «Юрія» часто виграє бюджетні підряди. Наразі компанія вже уклала угод на загальну суму понад 536 млн грн.  

Читайте також: На Кіровоградщині громада ніяк не проведе 5-мільйонний тендер на ремонт парку, де конкурує депутатська фірма

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір