Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Посадовцям Держпродспоживслужби на Одещині, обвинувачуваним у поборах із зернотрейдерів, «світить» до 10 років

Перед судом постануть посадові особи Держпродспоживслужби, обвинувачувані в організації схеми поборів із зернотрейдерів. Слідство у їхній справі завершене і обвинувальний акт вже скерований до суду. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Мова про осіб, затриманих ще у квіні поточного року. Тоді, за повідомленням ДБР, було викрито на поборах п’ятьох осіб. Це співробітники не тільки Одеської, а й Запорізької Держпродспоживслужби.

Гроші, за даними слідства, посадовці вимагали за за видачу фітосанітарних сертифікатів. Гроші брали за документи необхідні для експорту сільськогосподарської продукції, а також оформлення актів про результати обстеження, що необхідні для експорту ячменю та кукурудзи.

Слідчі вважають, що учасники схеми могли щомісяця отримувати хабарів на суму понад 160 тисяч доларів США. Тож їх обвинувачують в одержанні неправомірної вимоги в особливо великому розмірі.  

У разі доведення вини посадовців їм загрожує покарання до 10 років позбавлення волі.

Зазначається, що справу ще трьох членів групи, які підозрюються в причетності до оборудки, слідство виділило в окреме кримінальне провадження, в якому триває слідство. 

Фото: ДБР

Читайте також: Одеський нардеп Дмитрук втік за кордон: в яких скандалах він встиг засвітитися

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір