Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині через «єВідновлення» власники зруйнованого та пошкодженого майна отримали виплат на 190 мільйонів

В Одесі від початку повномасштабної війни отримали понад 51 мільйон виплат на придбання нового житла за програмою «єВідновлення». На Одещині ця сума становить 138 мільйонів гривень.

Про це повідомили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України у відповідь на запит «Антикорупційного виміру». Станом на серпень 2024 року в Одесі за програмою «єВідновлення» 896 власників нерухомого майна, що отримало пошкодження через російські обстріли, подали заяви на відшкодування. З них вже опрацювали 572 заяви.

412 заяв на компенсацію за пошкоджене майно задовольнили, тож власники помешкань з частковими руйнаціями в Одесі отримали 21,2 мільйона гривень виплат. Це — загальна сума виплат за пошкоджені об’єкти від початку повномасштабного вторгнення. 

Щодо знищених об’єктів нерухомого майна, то в Одесі від 24 лютого 2022 року надійшло 170 таких заяв на відшкодування. З них в Міністерстві опрацювали 138 заяв. Власники знищених помешкань отримали 42 сертифікати на придбання нового житла. Загальна вартість сертифікатів — 51,8 мільйонів гривень. 

Щодо Одеської області, то там від початку повномасштабного вторгення надіслали 1850 заяв через програму «єВідновлення» на відшкодування за пошкоджене майно. 1399 заяв уже опрацювали, а 1120 власникам виплатили 62,3 мільйона гривень компенсацій. 

На відшкодування за знищене майно на Одещині претендують 200 власників, які вже надіслали заяви. 154 з них вже опрацювали й виплатили 138,2 мільйони гривень компенсацій. Нове майно зможуть придбати 107 власників за допомогою сертифікатів. 

Читайте також: Жителі Миколаївщини отримали понад 366 мільйонів компенсації за єВідновленням

Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір