Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ремонт квартир та утеплення фасаду: Як відновлюють девятиповерхівку на Одещині після російського втручання

У дев’ятиповерхівці в селищі Сергіївка на Одещині продовжують відновлювальні роботи після російської атаки. Наразі йде процес ремонту у квартирах. Стіни та стелі фарбують, та ставлять керамічну плитку. 

Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області. Так, у дев’ятиповерхівці, поруч з якою влучила російська ракета, наразі відбувається тинькування стін та стель в квартирах. На стінах та підлозі санвузлів влаштовують цементні стяжки та керамічну плитку. 

Також в оселях монтують сантехнічне обладнання та водопровідні мережі. Старі електромережі в квартирах демонтують, а дверні блоки встановлюють нові. Стіни в квартирах обшивають гіпсокартоном та фарбують. Фасадні стіни та віконні відкоси утеплюють. 

Фото: Служба відновлення та розвитку інфраструктури

Нагадаємо, у червні 2023-го року правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розкрадання грошей на ремонті дев’ятиповерхівки, яка постраждала внаслідок російського влучання. З тексту ухвали журналістам «Антикорупційного виміру» стало відомо, що фігурують у справі посадовці Сергіївської селищної ради та керівник підрядного підприємства. Подробиці справи тут.

Вже у квітні цього року стало відомо, що слідчий суддя Білгород-Дністровського міськрайонного суду відправив до СІЗО Андрія Дроботенка. Він очолював КП «Курорт-сервіс» Сергіївської селищної ради. Це підприємство замовило та контролювало роботи з відновлення девятиповерхового житлового будинку. Підрядником обрали приватне підприємство «Квадр 77», що належить Дмитру Пєнову. Слідчі вважають, що чиновники та підрядник привласнили гроші на ремонті

А у липні 2024 року селищний голова Сергіївки Сергій Чередниченко отримав підозру у розкраданні грошей на відбудові дев’ятиповерхівки. 

У ніч на перше липня 2022 року російські війська випустили три ракети типу Х-22, спрямовані на житлові багатоповерхівки та бази відпочинку у курортному селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району. Тоді був повністю знищений перший під’їзд дев’ятиповерхівки, а інші два підʼїзди отримали часткові пошкодження. Мешканці під’їзду з першого по четвертий поверхи – загинули. Загалом 106 квартир зруйновано чи пошкоджено.

Читайте також: Історія відновлення: Частково зруйнований ліцей на Одещині після обстрілу вперше прийматиме дітей

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Вікно ВідновленняБільше публікацій Вікно Відновлення »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір