Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Херсонщині: відновлення в Чорнобаївці, реконструкція школи та хабарі за «права» 

«Антикорупційний вимір» оглядає найцікавіші новини тижня про корупцію, боротьбу з нею та відновлення на Херсонщині. Чим запам’ятався останній тиждень серпня читайте в цьому матеріалі. 

Жителя Херсона підозрюють в тому, що він отримував хабарі за успішне складання іспитів у сервісному центрі МВС. Цікаво, що в повідомленні прокуратури згадується, що чоловік з довірливих громадян гроші брав, а чиновників територіального сервісного центру МВС у сусідній області знав. І якось він на тих посадовців впливав. Та про те, чи отримували від нього гроші посадові особи — ані слова. Про деталі дізнавайтеся тут

Отримала розвиток історія щодо витрат на будівництво захисної споруди у школі в Високопіллі на Херсонщині. Це саме та закупівля, яку розслідували Bihus.Info та знайшли зв’язки між підрядником та заступником голови Херсонської ОВА Антоном Самойленком. Виявилось, що подвоєння витрат і фінансування двох будівництв одного укриття у школі не було, натомість була помилка: в обидвох закупівлях зазначили укриття, хоча воно є лише в одній. Деталі — у нашому матеріалі

Як живе легендарна Чорнобаївка після деокупації, як відновлюють громаду, як вона виглядала у 20220-му та як виглядає зараз. Про відновлення під обстрілами читайте у цьому матеріалі.  

До тюремного ув’язнення засудили мешканця Херсона, який під час окупації міста у 2022 році перейшов на бік ворога та«зливав» росіянам дані про місцевих правоохоронців. Що він робив і скільки отримав, читайте в нашому матеріалі.

Ще одна цікава новина – це чергова порція майна родини зрадника Володимира Сальдо виставлена на аукціоні. Прозорро.Продажі виставили на аукціон підприємство з видобутку граніту в Житомирській області. ПрАТ «Каштан» – саме таку назву має підприємство – спеціалізується на промисловому видобутку, обробці та продажу граніту з Букинського родовища. Підприємство має спеціальний дозвіл на користування надрами, чинний до 2040 року. Основною продукцією є гранітні блоки та бут. Стартова ціна — 3,2 мільйона гривень. Інші умови — за посиланням

Крім того, двом колишнім співробітникам Генічеського райвідділу поліції повідомили про підозру у державній зраді. ДБР вважає, що вони перейшли на бік ворога та працюють в окупаційних силових структурах. 
Ще троє жителів Херсонської області під час окупації правобережної частини регіону добровільно погодилися співпрацювати з загарбниками. Двоє жінок та чоловік обійняли керівні посади в незаконно створеному в обласному центрі окупаційному органі влади. Наразі усім фігурантам заочно повідомили про підозру в причетності до колабораційної діяльності.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір