Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання земель та квартира за хабар: Експрокурора Одеської області судитимуть 

До суду передали обвинувальний акт щодо колишнього прокурора Одеської області. Його звинувачують у зловживанні службовим становищем, отриманні від одеського забудовника хабаря та використанні підроблених документів. 

Як повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, посадовець, перебуваючи на посаді прокурора Одеської області, змовився з мером Одеси, його заступником, колишнім очільником департаменту комунальної власності Одеської міськради та іншими особами. Разом вони, за версією слідства, безкоштовно віддали приватному забудовнику дві земельні ділянки в Одесі площею майже чотири гектари. 

Це завдало збитків громаді на понад 130 мільйонів гривень. Також слідство встановило, що за це прокурор області отримав від забудовника хабаря у вигляді квартири у новобудові за 3,5 мільйона гривень. Нерухомість посадовець оформив на дружину.

Прокурора звинувачують у тому, що він використав підроблені документи про оцінку земель, які були незаконно передані під будівництво. Вартість земельних ділянок була заниженою та не відповідала ринковим цінам.

Справу щодо прокурора області у липні 2023 року виділили в окреме кримінальне провадження. Наразі розслідування завершили і прокурора судитимуть. У серпні 2023 року завершили розслідування і щодо інших фігурантів справи. Щодо мера Одеси, чинних та колишніх посадовців Одеської міськради триває розгляд у суді. 

Читайте також: В поліції розповіли про подробиці справи злочинної групи розкрадачів бюджету

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір