Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Купівля консервів з переплатою в понад 9 мільйонів: Судитимуть чиновників Одеської ОВА

До суду передали справу колишнього заступника голови Одеської ОВА та чинного керівника одного з департаментів. Їх обвинувачують у завищенні ціни на купівлю консервів для населення в понад 9 мільйонів гривень.

Як повідомляє НАБУ, у 2022 році заступник голови Одеської ОВА змовився з начальником відділу моніторингу публічних закупівель Департаменту економічної політики ОВА. Слідство вважає, що посадовці безпідставно завищили ціну під час закупівлі продовольчих товарів. Йдеться про придбання консервів для потреб населення. Завищення ціни на цій закупівлі сягає 9,2 мільйона гривень. 

Правоохоронці також вважають, що заступник голови Одеської ОВА пропонував керівниці одного з підрозділів обладміністрації за хабар посприяти з уникненням кримінальної відповідальності. На це жінка нібито погодилась. 

Вже колишньому заступнику голови Одеської ОВА повідомили про підозри у зловживанні владою, шахрайстві, закінченому замаху на вчинення злочину, та вимагання й отримання хабаря. Начальника Департаменту економічної політики підозрюють у зловживанні владою чи службовим становищем. Справу щодо них передали до суду. 

У справі ймовірно фігурує Олег Муратов, який з 2020-го по 2023 рік обіймав посаду заступника голови Одеської ОВА. Жінка, якій він за хабар обіцяв допомогу з уникненням кримінального провадження, ймовірно, Марина Зінченко, очільниця департаменту фінансів Одеської ОВА. Слідство щодо них закінчили ще в жовтні 2023 року. 

Читайте також: Справа Муратова і Зінченко: Скасування скандального брифінгу та підозрілий постачальник

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір