Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Судитимуть ексчиновника Одеської міської ради за мільйонні розтрати на ковідних закупівлях

До суду передали справу колишнього очільника управління Одеської міської ради. Його звинувачують в розтраті коштів на закупівлі кисневих генераторів для лікарні.

Як повідомляє Бюро економічної безпеки, колишній керівник одного з управлінь Одеської міської ради перерахував на рахунок фіктивного підприємства понад 4 мільйони гривень з місцевого бюджету.

Ці гроші мали слугувати оплатою за поставку медичних кисневих генераторів для лікарні. Сума переказу включала податки попри те, що на той момент дана поставка звільнялась від оподаткування. Тож таким чином дії чиновника принесли збитки міській раді.

Ексначальник управління міської ради отримав підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах. Слідство щодо нього закінчили й передали справу на розгляд суду.

Ймовірно, йдеться про купівлю медичних генераторів кисню для потреб Одеської міської лікарні №8. До цього може бути причетним ексочільник управління капітального будівництва ОМР Борис Панов. Саме УКБ ОМР здійснювало схожі закупівлі для Міської клінічної лікарні №8. 

Це закупівля, проведена восени 2021 року – «Реконструкція системи киснепостачання з встановленням кисневих станцій КНП «Міська лікарня №8» Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Фонтанська дорога, 110». Підрядником в ній обрали ТОВ «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «АНТАРО БІЛД». 

Подробиці справи тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір