Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У селі на Херсонщині збудують укриття у школі за понад 31 мільйон: Підрядника ловили на завищенні цін 

У Малоолександрівській школі, що на Бериславщині Херсонської області, мають збудувати захисну споруду цивільного захисту майже на 31 мільйон гривень. Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» із посиланням на відповідну закупівлю.

Єдиним підприємством, яке подало пропозицію і відповідно перемогло, стало ТОВ «Нікопольська-СТК». ТОВ запропонувало трошки меншу суму, ніж очікували витратити замовники: підприємство знизило ціну на 157 тисяч від оголошеної вартості закупівлі.

Щоправда, «Нікопольське-СТК», зареєстроване на Дніпропетровщині, вже мало доволі резонансну закупівлю із виявленим журналістами завищенням цін. 

Так, NikCenter, у липні 2023 року, аналізуючи закупівлю на ремонт ліцею на Миколаївщині вартістю 34 мільйони гривень, виявив завищення цін. Цікаво, що тоді підряд з очікуваною вартістю понад 37 млн грн теж зацікавив єдину компанію – ТОВ «Нікопольська-СТК». 

Учасник зголосився виконати ремонт на три мільйони дешевше — за 34,5 млн грн. У Малоолександрівці на Херсонщині ситуація дуже схожа: один учасник, хоча ціну знизив не так щедро. Але і документів, які б дозволили проаналізувати запропоновані ціни, виконавець робіт, не надав: в розділі «Документи» закупівлі у Малоолександрівці є всі документи, які регулюють роботу підприємства, включно з довідками, дипломами, сертифікатами, угодами тощо, але немає, приміром, дефектного акту та інших документів, які би демонстрували пропоновані ціни на всі етапи роботи.

Фінансувати роботи у Малоолександрівці будуть частково коштом державної субвенції, частково – місцевого бюджету. 

Журналісти  NikCenter також зауважили, що  «Нікопольська-СТК» не вперше помічена у завищенні цін під час виконання ремонтів бюджетних закладів і наводять приклад 2020 року.

У 2020 році слідчі херсонської поліції під час досудового розслідування виявили розтрату бюджетних коштів шляхом завищення вартості виконаних робіт та внесення недостовірних відомостей в акти виконаних робіт при проведенні реконструкції ЗОШ №26 м. Херсона.  Але матеріали справи зникли з архіву поліції. Принаймні, під час інвентаризації кримінальних проваджень у приміщеннях Херсонського РУП ГУНП після деокупації міста від росіян справу не знайшли.

«Антикорупційний вимір» раніше повідомляв про дивні тендери у селищі Високопілля на Херсонщині: там оголосили тендер на будівництво укриття для Високопільської школи за 81,7 мільйона гривень. Але, як з’ясували, там вже мають проводити реконструкцію  вартістю 130 мільйонів гривень — і також  з облаштуванням укриття. Що не так із закупівлею, можна прочитати в матеріалі.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір