Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині для військових купують буржуйки з переплатою в півтора мільйона

Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління закупить буржуйки для військових, переплативши за них близько півтора мільйона гривень. Кожна пічка для бюджету обійдеться на дві тисячі дорожчою від середньої вартості. 

Про це пишуть журналісти «Nikcenter». 20 серпня в Миколаєві оголосили тендер на придбання опалювальних твердотопливних печей не побутового призначення. Замовником є Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління. Закупівлю буржуйок провели у форматі відкритих торгів, а учасниками були дві компанії: ТОВ «АВ-Пром» та ТОВ «4БІЛД».

Остання запропонувала ціну на котли дешевшу на 300 тисяч. Тож з ТОВ «4БІЛД» Миколаївське КЕУ зібралось укладати договір. Згідно договору, фірма має поставити на Миколаївщину 720 печей-буржуйок потужністю від 6 кіловат. Печі мають бути оснащені варильною поверхнею й обігрівати приміщення понад 40 квадратів. Вага однієї буржуйки складатиме 52,3 кілограма. 

Вартість однієї такої печі за договором складає 7380 гривень. Та журналісти встановили, що ця ціна на дві тисячі вища від середніх ринкових цін на буржуйки. Десятьма днями раніше ця ж фірма ТОВ «4БІЛД» уклала угоду, за якою продала Дніпровському КЕУ аналогічні печі за 5394 гривень за штуку. Миколаївському і дніпровському замовнику навіть надали однакові сертифікати відповідності. 

Якби в ціні на миколаївські пічки врахували вартість транспортування, то за середніми розцінками Служби відновлення інфраструктури у Миколаївській області, ця сума б не перевищила 200 тисяч гривень. 

Ще до прикладу, Київське КЕУ наприкінці серпня придбало партію буржуйок у ТОВ «Біоспецпостач» за 5535 тисячі гривень за штуку. Житомирський виробник пропонує аналогічні миколаївським печі за 5377 гривень за штуку у роздріб.

А у лютому цього року Миколаївське квартирно-експлуатаційне управління купило у ФОП Людмили Демиденко 375 буржуйок виробництва ТОВ «Біоспецпостач» за 4797 гривень. 

Тож купуючи буржуйки у ТОВ «4БІЛД», Миколаївське КЕУ наразі може переплатити близько півтора мільйона гривень. 

Читайте також: В Миколаєві чиновники вирішили закупити сотні ліжок по завищеній ціні

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір