Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання понад 7 мільйонів на пошкоджених об’єктах Херсонщини: Обвинувачених судитимуть

До суду передали справу щодо розкрадання 7,7 мільйона гривень на обстеженні пошкоджених об’єктів на Херсонщині. На лаві підсудних опиняться очільниця департаменту Херсонської ОВА, керівниця та директор підприємства.

Як повідомляє НАБУ, керівник департаменту Херсонської ОВА змовився з власником і керівником приватного товариства. Слідство вважає, що разом вони причетні до завищення вартості технічного обстеження 107 об’єктів соціальної інфраструктури. Йдеться про школи, лікарні, та інші об’єкти, які зазнали пошкоджень внаслідок російської агресії.

Реальна вартість послуг з обстеження складала 534 тисячі гривень, тоді як Херсонська ОВА уклала з підприємством договір на майже 10 мільйонів гривень. Таким чином ціну завищили у більш ніж 15 разів. 

Кошти на технічне обстеження об’єктів виділили з резервного фонду Кабінету Міністрів України. Тож правоохоронці вважають, що підозрювані заволоділи понад 7,7 мільйонами гривень з цього фонду. Посадовиці ОВА, керівнику та власнику підприємства повідомили про підозри у службовому підробленні та привласненні коштів. 

«Антикорупційному виміру» з власних джерел відомо, що йдеться зокрема про Світлану Васіну — директорку Департаменту розвитку територій Херсонської ОДА. Вона очолила департамент у березні 2023 року. Наразі, попри слідство, вона продовжує виконувати свої обов’язки на посаді. 

Фірма, з якою ОВА уклала договір — ТОВ «Будівельні технології Південь». Товариству вже 17 років і воно регулярно бере участь у підрядах за державні кошти. У 2023 році це було понад 3 мільйони гривень, але рекордним був 2021-й – тоді компанія взяла підрядів на 47,5 мільйона гривень.

Читайте також: Реконструкція школи та будівництво укриття у Високопіллі: що не так із тендерами та чи є подвійна оплата

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір