Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

За півроку продали «білих квитків» на мільйон: у Кропивницькому затримали лікарку та голову ВЛК

Голову військово-лікарської комісії Кропивницького затримали за підозрою у торгівлі «білими квитками». До схеми може бути причетна працівниця одного з обласних диспансерів. 

Як повідомляє ДБР, очільник військово-лікарської комісії Кропивницького домовився з лікаркою обласного диспансеру, й разом вони за гроші видавали військовозобов’язаним так звані «білі квитки». Схему організували навесні 2024 року. Охочі ухилитись від проходження військової служби мали заплатити від двох до десяти тисяч доларів за документи про непридатність. 

Слідство вважає, що лікарка диспансеру ставила неправдиві діагнози військовозобов’язаним, а ті отримували довідки від ВЛК з виключенням з військового обліку. Правоохоронці нарахували, що протягом півроку голова ВЛК з лікаркою заробили на чоловіках понад мільйон гривень. 

Їх затримали, за повідомленням правоохоронців, коли вони ділили оплату за черговий «білий квиток». Наразі у очільника ВЛК та лікарки диспансеру за місцем роботи проходять обшуки. Обом повідомили про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

Фото: ДБР

Читайте також: На Кіровоградщині судитимуть лікарку ВЛК за допомогу в уникненні мобілізації

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір