Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Головне про корупцію на Кіровоградщині. Тижневий огляд

«Антикорупційний вимір» підготував огляд новин та публікацій, що виходили протягом минулого тижня.

Вирок коригувальнику. Кіровський райсуд Кропивницького засудив Кирила Білика, мешканця обласного центру. Чоловік планував встановити відеореєстратор на залізничних коліях, аби фіксувати воєнні ешелони та повідомляв ворогу про критичну інфраструктуру міста. Обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. За угодою він щиро розкаявся, сприяв розкриттю злочину, зобов’язався сприяти розслідуванню інших відомих йому кримінальних правопорушень. Згідно з угодою він погодився на 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання та «умовний» термін.  

Розтрата на закупівлі газу. В суді розглянуть справу начальниці відділу освіти виконавчого комітету міськради на Кіровоградщині. Її звинувачують у зловживанні службовим становищем, що призвело до розтрати 900 тисяч гривень з бюджету. За інформацією Кіровоградської обласної прокуратури, освітянка уклала додаткові угоди з приватним товариством, яке мало постачати природний газ для потреб навчальних закладів громади. Внаслідок додаткових до договору угод вартість палива безпідставно збільшилась. Водночас на ринку коливання цін на газ не відбувалось.  

Торгівля «білими квитками». Голову військово-лікарської комісії Кропивницького затримали за підозрою у торгівлі «білими квитками». До схеми може бути причетна працівниця одного з обласних диспансерів. За даними слідства, медики організували схему навесні 2024 року. Охочі ухилитись від проходження військової служби мали заплатити від двох до десяти тисяч доларів за документи про непридатність.

Вимагання з ветерана. Слідчі поліції Кіровоградської області розслідують кримінальне провадження щодо ймовірного вимагання хабаря з ветерана війни за оформлення інвалідності. Фігурантка – очільниця Олександрійської міжрайонної медико-соціальної комісії та депутатка. Нібито за 2 тисячі доларів пообіцяла допомогти пришвидшити отримання довідки про інвалідність. У справі арештували речові докази, проте інформації про оголошення підозри чи обрання запобіжного заходу наразі нема. На сесії Олександрійської міськради депутати проголосували за дострокове припинення повноважень депутатки. Вона подала заяву за власним бажанням.

Дороге вугілля. Новопразька спеціальна школа Кіровоградської обласної ради уклала угоду з ФОП Арсірій О.В. щодо купівлі вугілля. Прокурори встановили, що після основного договору, школа уклала з постачальником кілька додаткових угод, в результаті яких тверде паливо безпідставно подорожчало. Як наслідок, на рахунок підприємця з бюджету перевели зайвих 250 тисяч гривень. Через суди прокуратура домоглася повернення переплати до бюджету.

Продаж зерна за дешево. На Кіровоградщині підозру отримала директорка державного підприємства. Посадовицю вважають причетною до розтрати грошей на продажі пшениці. Правоохоронці вважають, що директорка продала приватній фірмі зерно значно нижче від ринкової вартості. Таким чином бюджет держави недоотримав понад 850 тисяч гривень прибутку на врожаї.

Хабарництво у сільраді. Ленінський райсуд Кропивницького відмовив слідчим поліції, які просили про відсторонення від посади Ігоря Ботнаренка, начальника юридичного відділу Ганнівської сільської ради, адвоката й депутата Кропивницької райради. Посадовця підозрюють в отриманні хабаря. Згідно з матеріалами справи, Ботнаренко у змові з Людмилою Гараздою, очільницею Ганнівської громади Новоукраїнського району, вимагав з підприємця хабар за можливість отримання підрядів з ремонту доріг. Йшлося про 10% від суми контрактів, які сільрада уклала з ФОП-ом без проведення тендера. Загальна вартість контрактів склала 895 тис. грн, а сума хабаря відповідно 99 тис. грн.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір