Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому замовили обрізку дерев на майже 3,5 мільйона

Головне управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради 2 вересня уклало з колективним підприємством «Єлізавета» угоду щодо послуг обрізки дерев вартістю 3 млн 456 тис. грн. Більша частина передбачених контрактом робіт – обрізка дерев. Підрядником обрали КП «Єлізавета». Саме на це підприємство не перший рік нарікають у місті екоактивісти й небайдужі через «варварську», за їхньою оцінкою, обрізку дерев.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір».

Згідно з угодою, що оприлюднена в системі Prozorro, протягом 2024 року підприємство має провести видалення сухостійних дерев на низці вулиць Кропивницького та сквері імені Олександра Кондакова. Йдеться про понад 150 адрес.

Також підрядник має висадити 27 кущів і 270 слив Піссарді. Крім цього, за договором передбачається полив зелених насаджень з поливальної машини.

За інформацією з аналітичної системи Youcontrol, фірма працює у Кропивницькому з 1993 року, засновниками вказані – Михайло Борщ, Сергій та Алла Чернік. Двоє останніх є бенефіціарними власниками компанії.

За даними з аналітичної системи Сlarity-project, за період участі в публічних закупівлях фірма отримала понад 200 угод на 164 млн грн, із яких 69 угод вартістю 131 млн грн – саме від управління ЖКГ Кропивницької міськради.

Додамо, що на співробітників КП «Єлізавета» неодноразово скаржились кропивницькі екоактивісти й небайдужі, дорікали, що дерева надто сильно обпилюють, що надалі призводить до їхнього всихання. А у 2019 році Держекоінспекція провела перевірку утримання дерев вказаною фірмою у парку «Перемоги» і заявила, що «Єлізавета» пошкодила дерева до припинення росту чим завдала збитків на понад 900 тис. грн.

Читайте також: Депутатка Олександрійської міськради, яка фігурує в корупційному скандалі, склала повноваження

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір