Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд на Херсонщині попередив зайву витрату 73 мільйонів на ремонт доріг

На Херсонщині суд скасував додаткову угоду, за якою з бюджету збирались витратити зайвих 73 мільйони гривень на ремонт та утримання доріг. 

Як повідомляє Херсонська обласна прокуратура, у 2022 році державна установа уклала договір з ТОВ. Останнє мало відремонтувати дорогу державного значення на Херсонщині за понад 183,3 тисячі гривень. 

Та коли цю угоду підписували, коштів на ремонт з бюджету не передбачали. Тож дорожні роботи відклали на рік. Для цього з товариством підписали додаткову угоду, за якою крім відтермінування робіт, збільшили і їхню вартість на 73 мільйони гривень. Прокуратура вважає, що законних підстав для подорожчання не було, а додаткову угоду уклали з порушенням. 

Прокурори Херсонщини звернулись до Південно-західного апеляційного господарського суду, вимагаючи визнати недійсною додаткову угоду до договору про закупівлю робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг у Херсонській області. Суд позицію прокурорів підтримав. Таким чином вдалось заощадити для бюджету 73 мільйони гривень.

Читайте також: Майже пів мільярда: на Миколаївщині чиновники докинули грошенят на ремонт дороги

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір