Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Повернення коштів в бюджет, вироки хабарнику та колаборанту: Огляд подій на Херсонщині

«Антикорупційний вимір» підготував огляд подій за минулий тиждень, пов’язаних з корупцією, бюджетними коштами, вироками держзрадникам та колаборантам. 

Вирок хабарнику «під кайфом». До 2 років ув’язнення засудили чоловіка, який намагався дати хабаря поліцейським. Неодноразово судимий раніше чоловік пропонував спочатку 2, а потім 6 і 8 тисяч гривень поліцейським, які зупинили його автомобіль. Згідно з текстом вироку, він мав ознаки наркотичного сп’яніння.   

Повернення в бюджет 73 мільйонів. Суд скасував додаткову угоду, за якою з бюджету збирались витратити зайвих 73 мільйони гривень на ремонт та утримання доріг. Чиновники спочатку замовили ремонт за понад 183,3 мільйона гривень. А потім з підрядником підписало додаткову угоду, за якою відтермінували строки виконання робіт і збільшили і їхню вартість на 73 мільйони гривень. Прокуратура довела, що законних підстав для подорожчання не було, а додаткову угоду уклали з порушенням. 

У росіянина відібрали землю. Прокурори через суд домоглись конфіскації на користь держави земельних ділянок площею понад 6,3 гектара, що належали росіянину на правах спадщини. Всього від початку повномасштабного вторгнення у власність України повернули понад 130 гектарів землі вартістю понад 22 мільйони гривень. 

10 років тюрми для колаборанта. Як повідомило видання Інтент, до 10 років тюрми заочно засуджено псевдоміністра екології Херсонської області. Псевдоміністр працює на окупантів з вересня 2022 року. 

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »
Більше публікацій Щотижневий огляд новинБільше публікацій Щотижневий огляд новин »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір